TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve beraberindeki Hattuşa Heyeti, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı MHP Grup Yönetim Toplantı Salonunda ziyaret etti. Çorum'un güzellikleri ve zenginliklerinin dünyaya ifade edildiğini dile getiren Vural, bunun bir zenginlik olduğunu vurguladı. TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise kabulden dolayı Vural'a teşekkür etti.

Bu vatanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getiren Vural, kadim bir Türk-İslam medeniyetinin hakim olduğunu söyledi. Bu medeniyetin insanlara iletilmesi gerektiğini ifade eden Vural, turizm açısından yapılan bu çalışmaların nasıl bir medeniyete sahip olunduğunu ve nasıl vatanın elde edildiğinin gösterildiğini ifade etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmanın sorulması üzerine TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Tarihte kalmıştır diye düşünüyorum. Dün tarihte kaldı, dün geçti. Belki bunu tarihçiler değerlendirir." karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise "4 bin yıl önceyi bugüne getiren; dünü tarihe atmak istiyor. 4 bin yıl sonrasına... Gerçekten tarihi politik bir cevap oldu." dedi. Bunun üzerine Uslu, Hz. Mevlana'nın "Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım." sözünü hatırlattı. Bu açıklamalar güleşmelere yol açtı.