AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, dokunulmazlık tekliğinin kabul edilmesiyle ilgili, “Teröre destek verenler adalet karşısında hesap verecek” dedi.
Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkındaki kanun teklifi 376 oy ile kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Milletimiz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istedi. Yerli ve milli hassasiyeti olan milletvekilleri de bunu meclisten geçirdi. Teröre destek verenler adalet karşısında hesap verecek” şeklinde konuştu.
“TERÖRE DESTEK VERENLER CEZASIZ KALMAYACAK”
Şehit cenazelerinde ve sahalarda milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde talepler aldıklarını belirten Gündoğdu, “Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması Türkiye’nin en önemli konularındandı. Şehitlerimizin gelmesi hem yüreğimizi yaktı hem de millette dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında bir kanaat oluşturdu. Şehit cenazelerinde ve sahada bizlere de bu taleplerini yüksek sesle ilettiler. Acılı kardeşlerimiz ‘Teröre destek verenlere neden dokunulmuyor, terörle yan yana duranlar TBMM’de konuşmasın’ diyorlardı. Demokrasinin gereği olarak bir parlamenterin Meclis çatısı altında konuşması gerekir ancak, kimse milletvekilliği yapıyor diye sahip olduğu dokunulmazlık şemsiyesi sayesinde de terör sevicilik yapamaz. Buna milletimizin iradesi ve vicdanı müsaade etmez. Teröre yardım ve yataklık edenler kim olursa olsun cezasız kalmayacak” diye konuştu.
“CHP KURUMSAL OLARAK HDP’YE DESTEK VERDİ”
CHP’li vekillerin milletin talebini yok sayarak dokunulmazlıkların kaldırılması hususunda ‘evet’ oyu vermediğini söyleyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dokunulmazların kaldırılmasına dair kanun teklifinin tümü üzerinde yapılan oylamada 376 kabul oyu çıktı. Ben bu rakamı çok önemsiyorum. Vicdanının sesi ile hareket eden 19 CHP’li milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması hususunda irade beyanında bulundular. Böylece milletimize gitmeden dokunulmazlıkları kaldırmış olduk. Daha önce açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘evet’ oyu vereceklerini söylemişti ancak bugün görüyoruz ki parti olarak ‘dokunulmazlıklar kaldırılmasın’ dediler. Sadece, vicdanının sesini dinleyen 19 CHP’li milletvekili kendi iradesini ortaya koydu ve ‘evet’ oyu verdi. Bu 19 CHP’li milletvekiline de teşekkür ediyoruz. Ama CHP kurumsal olarak HDP’nin yanında yer almıştır ve milletin taleplerine kulak tıkayarak ‘dokunulmazlıklar kaldırılmasın’ demiştir. Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu hiç doğru bir tutum değil. Şu an CHP’nin içinde de Kılıçdaroğlu’nun liderliği tartışılıyor. Bu süreçten sonra hakkında fezleke olanlar, teröre destek verenler kanun önünde hesap verecek gerektiği takdirde cezasını da çekecek. Milletimiz kendinden olan, kendini temsil eden yerli ve milli olanların sonuna kadar yanında. Yurtdışında Türkiye’yi şikayet eden genel başkanlar var. Böyle yerlilik olur mu? Milletimiz oynanan bu oyunların farkında ve asla bunlara prim vermiyor. Ben dokunulmazlıkların kaldırılması kararının hayırlı olmasını diliyorum.”