CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Siyasi fırsatçılığın kitabını yazanlar herkesi kendisi gibi zannetmektedir.” dedi.

Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını yaptığı Özgecan Aslan Parkı'na ilişkin AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in sosyal medya hesabından, “Bunun adına siyasi fırsatçılık denir ve düpedüz rol kapmadır...” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Tezcan yaptığı yazılı açıklamada, “Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu vicdan yoksunu sözlerle hedef almış, Aydın siyasetinin en utanç dolu sözlerinden birine imza atmıştır.” ifadesini kullandı.

Tezcan’ın açıklaması şöyle: “Mersin'den yükselen acı, çığ gibi büyüyerek hepimizin yüreğini yakmıştır. Özgecan, ailesinin canı iken şimdi hepimizin canı olmuştur. Aydın Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddete duyarlılık göstererek ‘Özgecan Aslan Parkı’nın açılışını gerçekleştirmiştir. Ancak Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu vicdan yoksunu sözlerle hedef almış, Aydın siyasetinin en utanç dolu sözlerinden birine imza atmıştır. Siyasi fırsatçılığın kitabını yazanlar herkesi kendisi gibi zannetmektedir. AKP döneminde yüzde bin 400 artan kadına şiddet için ‘Kadına şiddet abartılıyor’, ‘Kadın erkek eşit değildir’, ‘Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar’, ’Makyaj yapan kadının kaportası bozuktur’, ‘Kadın iffetli olacak. Mahremi, namahremi bilecek, öyle herkesin içinde kahkaha atmayacak’ diyen siz değil misiniz? Bu sözleri sarf eden bir zihniyete mensup bir kişi elbette ki Özgecan kızımız adına açılan parktan rahatsız olacaktır… Bu utanç onlara yeter de artar.”