7 Haziran seçimlerinde CHP'den Antalya'dan 25. dönem milletvekili olarak Meclis'e girmeyi başaran eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Allah bir daha bu ülkeye Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı vermesin, tarihte böylesi bir cumhurbaşkanı örneği yok." dedi.

Mustafa Akaydın, seçim sonrası Antalya'nın Manavgat ilçesinde partililerle bir araya geldi. CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Akaydın, partililere ön seçimde ve 25. dönem Antalya milletvekili seçilmesinde kendisine verdikleri destek için teşekkür etti. 7 Haziran'da partileri CHP'yi tek başlarına iktidara taşıyamadıkları için üzgün olduklarını belirten Akaydın, seçim sonuçları kendi aralarında değerlendireceklerini bu seçimin yegane yenileninin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu kaydetti.

7 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te ettiği tarafsız kalma yeminini unutarak anayasayı çiğneyerek suç işlediğini belirten Akaydın, böylesi bir cumhurbaşkanı örneğinin Türk demokrasi ve dünya tarihinde olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerinde tarafsız kalması gerekirken meydanlara indiğini vurgulayan Akaydın, sağduyulu düşünen AKP'lilerin de seçimde bu sonucu almalarında yegane kişinin Erdoğan olduğu göreceklerinin altını çizdi.

Bu seçimde Erdoğan'ın yapmaması gereken her şeyi yaptığının altını çizen Akaydın, "Bu seçimin yegane yenileni Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Bu seçimde cumhurbaşkanı olarak yapmaması gereken her şeyi yaptı. Erdoğan, seçimlerde meydanlara inerek cumhurbaşkanı seçiminde gerek aldığı yüzde 52'lik oyunu, gerekse 2011 seçimlerinde yüzde 50'ye yakın aldığını oyunu yüzde 41'lere indirerek konumunu şaibeli hale getirmiştir. Seçimdeki dokuz puanlık kayıp kendisine kesilmiştir. Erdoğan'ın hırsı aklının önüne geçmiştir. Erdoğan, Allah ülkemize bir daha böylesi bir cumhurbaşkanı göstermesin. Türk demokrasi tarihinde hırsı aklının önünde giden cumhurbaşkanı örneği çok azdır. Diktatörler hariç. Diktatörlerin hırsı hep akıllarının önünde gitmiştir. "

Ülkenin normalleşmesi adına Erdoğan'ından bir beklentilerinin olmadığını vurgulayan Akaydın, ülkede huzur, barış ve milli birlik ve beraberliğinin tesisi adına AK Partililerden biraz daha aklım selim düşünme ve tavır içinde olmalarını umduklarını kaydetti. Ülkenin normalleşmesi adına başta yargı olmak üzere bozulan bütün değerlerin yeniden eski yerine gelmesi için ellerini taşın altına sokmaktan çekinmeyeceklerini belirten Akaydın, hiç bir teklife kapalı olmadıklarını, tabanın sesinin yukarıya taşımada herkesin görüş ve düşüncelerini aldıklarını farklı partililerle bir hükümet kurulmasında en son kararı genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin yetkili organlarının vereceğini sözlerine ekledi.