Eski Başbakan Yıldırım Akbulut, Süleyman Demirel ile ilgili düşüncelerini aktararak, “Hizmet verdiği bunca yılda hoşgörü anlayışını, millete olan sevgini ve muhabbetini katiyen yitirmemiştir.” dedi.

Eski Başbakan Yıldırım Akbulut, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güzin Sokak’ta bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu. Akbulut, “Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli devlet adamını ve siyaset adamını kaybettik. Kendisi demokrasi için mücadele etmiş çok sıkıntılı dönemler yaşamış olmasına rağmen metanetini hiçbir zaman yitirmemiştir.” diye konuştu.

Demokrasi yolunda yaptığı mücadelelerin herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Akbulut, “6 kere gitti 7 kere geldi. Bu iyi bir demokrasi örneğidir. Ama hizmet verdiği bunca yılda hoşgörü anlayışını, millete olan sevgini ve muhabbetini katiyen yitirmemiştir. Kendisiyle Adalet Partisi döneminde çalıştım. Adalet Partisi il başkanı iken yaklaşık 10 senem bu şekilde geçti. Kendisini bu yönleriyle kısmi olarak tanırım. Partilerimiz ayrı bile olsa kendisine davranışlarımıza en ufak bir saygısızlık yapmadık. Allah’tan rahmet diliyorum.” temennisinde bulundu.

ZİYARETÇİLER ANI DEFTERİNE DUYGULARINI AKTARIYOR

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’ta bulunan evine ziyaretçiler gelmeye devam ediyor. Ziyarete gelenler evin girişine konulan anı defterine duygu ve düşüncelerini aktarıyorlar.