Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin güçlenmesinin demokrasinin güçlenmesi anlamına gelmediğini savundu. Akdoğan, "Bu yüzden ben HDP’nin barajı geçmesini demokrasi adına bir tehlike olarak görüyorum." dedi.

AK Parti Çorum İl Teşkilatı’nın Afra Düğün Salonu’nda düzenlediği toplantıya katılan Akdoğan, partililere hitaben yaptığı konuşmada çözüm sürecini değerlendirirken, HDP’ye ağır eleştirilerde bulundu. HDP’nin terör örgütünün uzantısı ve vesayeti altında olduğunu ileri süren Akdoğan, "Barajı geçemezlerse süper olur" sözünü HDP ile rakip olduklarını için söylediğini savundu.

HDP’yi Ağrı’da teröristlerle kucaklaşma şenliği düzenlemekle eleştiren Akdoğan, "Sen bu örgütle bağını koparır ve dersin ki ben terörün her türlüsüne karşıyım, silahlı yönteme karşıyım, bu işler son bulmalı, illegalite son bulmalı dersin. O zaman biz de deriz ki siyasette yolun açık olsun. Ama sen öyle demiyorsun. Orası sen bir söz söyleyince seni azarlıyor. Elinden kan damlayan adama her gün selam çakıyorsun sen. Senin güçlenmen demokrasinin güçlenmesi anlamına gelmiyor. Bu yüzden ben HDP’nin barajı geçmesini demokrasi adına bir tehlike olarak görüyorum." dedi.

Akdoğan, HDP’nin bölgede aldığı oylarla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Bölgeni tehdit edeceksin, gerilim çıkaracaksın, şantaj yapacaksın, yol keseceksin sonra çıkacaksın ben şu kadar oy aldım. Kim inanacak senin o kadar oy aldığına. O oylara şaibe karışmıyor mu?"