Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Türkiye’de bir ihanet çetesi var. Bir yanda parmak, bir yanda silah sallayanlar var. Bu demokrasiyi zehirler.” dedi. Akdoğan, parti kapatmaya karşı olduklarını, ancak sırtını terör örgütüne dayayanların hukukun önünde hesap vereceklerini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi'nde İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Yalçın Akdoğan, HDP yöneticileri ile terör örgütü PKK’yı sert dille eleştirdi. “Bunlar çözüm sürecinin aktörlerine savaş açtılar” diyen Akdoğan, parti kapatmaya karşı olduklarını, ancak sırtını terör örgütüne dayayanların hukukun önünde hesap vereceklerini söyledi. HDP’lilerin kendilerinin yüzde 97, AK Parti’nin yüzde 3 oy aldığı bir yerde, AK Parti tabelasına bile tahammülleri olmadığını belirten Akdoğan, “Bunları çok iyi görmemiz lazım.” dedi.

PKK’nın hem terörist, hem ahlaksız olduğunu söyleyen Akdoğan, “Uyuyan polisi uyurken şehit ediyorlar, bu nasıl kahpeliktir? Bunlar geçmişte bebekleri öldürüyorlardı şimdi doğmamış bebekleri öldürüyorlar. Bu nasıl caniliktir?” diye konuştu.

Akdoğan şunları ifade etti: “Herkes haddini bilecek. Herkes hukuk içerisinde hareket edecek. Kim bu kötülükleri yapıyorsa tek tek hesabı sorulacak. Nerede inleri, kampları varsa hepsi başlarına yıkılacak, yıkılıyor. Biz sabır içinde tolerans içinde bir yere getirdik ama hep yalan söylediler, suiistimal ettiler. Bu geçici bir durum da değildir söyleyeyim. Taşlar yerine oturana, herkes bunlardan ders alana, demokrasi, hukuk içine girene kadar bunlar devam edecek. Kaosun olduğu yerde kimse yaşam hakkını sürdüremez. Kobani’de yıktılar yaktılar. Söz verdiler yol kesilmeyecek, yakılmayacak. Kaç kere söz verdiler. Bunlar yalan makinesine dönüştüler.”