CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Roboski’de katliamın emrini veren Erdoğan’dır. Ertesi gün de çıkıp Genelkurmay Başkanını tebrik etti. Bu nedenle AKP’ye verilen her oy Roboski'ye atılan bir bombadır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, partisinin seçim lokalini açmak üzere Batman’a geldi. Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan seçim lokalinin açılışında konuşan Akkaya, 7 Haziran genel seçimlere az bir süre kaldığını belirterek, seçim öncesinde Batman’da vatandaşların oylarına talip olduklarını kaydetti. Türkiye’de herkesin sorunları bildiğini ifade eden Akkaya, "Türkiye’nin sorunu işsizlik en başta olmak üzere, yoksulluk, yolsuzluk, adaletsizlik ve hukuksuzluk her gün artarak sürüyor. Bu düzene son vermek için 7 Haziran’da bizim görevimiz sandığa giderek AKP’yi sandığa gömmektir." şeklinde konuştu.

CHP olarak Türkiye’nin her yerinde, her ilinde vatandaşları ziyaret ettiklerini anlatan Akkaya, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Ve çözüm önerlerimizi söylüyoruz. Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlik. Nereye gidiyorsak gidelim işsizlik sorunu ile karşı karşıya geliyoruz. Batman da bu illerimizden bir tanesidir. Çünkü üretmiyoruz. Üretmeden zenginleşen bir ülke olamaz. Üreten Türkiye yaratmak zorundayız. Güneşimiz var, suyumuz var, ağacımız var, yer altı yer üstü zenginliklerimiz var. Ama bunları vatandaşlarımızın hizmetine açacak çalışmalarımız ne yazık ki yok."

'6 MİLYON 200 BİN İŞSİZ VAR'

Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu hatırlatan Akkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde asgari ücret çok sefalet bir rakam. İnsanlar zorluklar içerisinde hayatlarını sürdürüyor. İktidar olduğumuzda asgari ücret net bin 500 lira olacaktır. Yaşamı kolaylaştıracak bir ücret vereceğiz. Bu bizim taahhütümüzdür. Emeklilerimize her bayram bir maaş ikramiye vereceğiz. 6 milyon emeklimiz 1000 lira ücretle geçiniyor. Bu ülke bu güne geldiyse emeklilerimizin alın teri vardır. İyi şekilde yaşamak da onların hakkıdır. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Emekliler hastanelerde katkı payı ödüyor. Maaşlarından kesiliyor. Partimizin iktidarında bu ücreti ortadan kaldıracağız."

Bülent Arınç’ın Batman ziyareti hakkında da konuşan Akkaya, "Bülent Bey konuşurken gözleri doldu mu? Son dönemi olduğu için konuşurken gözleri doluyor. Arınç’a inanmak için yüz ifadesine bakmak lazım. Son dönemi olduğu için bülbül gibi konuşmaya başladı. Samimi olup olmadığına 7 Haziran'dan sonraki konuşmalarına bakarak değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, Latif Erdoğan’ın Meral Akşener hakkında söyledikleriyle ilgili sorusunu ise Akkaya, şöyle cevapladı: "Ahlaksız bir durum. Yani insanların böyle kasetle kamuoyunun algısını insanların aleyhine çevirmek, özel hayatıyla ilgili bir takım düzenlemeler olduğunu iddia etmek, çok ahlaki değil. Biz bunu yapanları kınıyoruz. Bunun çok doğru bir siyasi propaganda olduğunu değerlendirmemek lazım. Ama şu anda bu konu ile ilgili AKP’den bir açıklama duymuş değiliz ne yazık ki. Her dönem AKP oyları düşmeye başladığında düzmece kaset olaylarına sarılıyor. Toplumda farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu durumu kınıyoruz."

'ROBOSKİ’DE KATLİAMIN EMRİNİ VEREN ERDOĞAN’DIR, AKP’YE VERİLEN HER OY ROBOSKİ'YE ATILAN BİR BOMBADIR'

Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar da yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 17-25 Aralık'ta kendilerine darbe yapıldığını dile getirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Kendilerine darbe yapıldığını söylüyorlar. Biz darbe görmedik. Evet bir darbe yapıldı ama onların cebine darbe yapıldı. Hırsızlık yaptı ve birileri yakaladı, o da buna darbe diyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görülmedi. Suçüstü yakalandı, bana darbe yapıldı diyor. AKP bizim kanun tekliflerimizi reddediyor. Roboski olayının aydınlatılması için kanun teklifi sunduk, reddedildi. Kürt sorunun çözülmesi için AKP’nin hiçbir şekilde çalışması yoktur. Roboksi’de 34 vatandaşın öldürülme emri Erdoğan tarafından verildi. O katliamı yapan şahıs bu bölgeye gelip oy istiyor. Buna hakkı yoktur. Özellikle Roboski’de katliamın emrini veren Erdoğan’dır. Ertesi gün de çıkıp Genelkurmay Başkanını tebrik etti. AKP’ye verilen her oy Roboski'ye atılan bir bombadır. Bunu açık bir şekilde söylemek istiyorum."

Konuşmaların ardından CHP seçim lokalinin açılışı yapıldı. Lokal açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, Batman milletvekili adayı Celal Ayhan; Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Batman Valisi Azmi Çelik ve Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik’i makamlarında ziyaret ettiler.