MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, günah çıkarmakla, üzüntü ifade etmekle AK Parti'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) özelinde millete verdiği zararın bedelini ödemiş olmayacağını söyledi. Yeniçeri, "AKP iktidarı ve konuyla ilgili bütün yetkilileri TSK üzerinden yürüttüğü zulüm politikasının hesabını vermeden bu dosya kapanmayacaktır." dedi.

Yeniçeri, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmayı eleştiren Yeniçeri, vatandaşlara seslenerek "Erdoğan'ın hangi sözüne inanacaksın, hangi sözünü alkışlayacaksın, hangi sözüne oy verdiniz?" diye sordu.

"Zamanın Başbakanı Erdoğan, birlikte mesai yaptığı Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve arkadaşlarıyla ilgili olarak Hakan Fidan için yaptığını yapmamıştır." diyen Yeniçeri, şöyle devam etti: "AKP zihniyeti böyledir, yaptığı haksızlıkların hesabını vermek yerine, suçu eski ortağına ihale etmek suretiyle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Günah çıkarmakla, üzüntü ifade etmekle AKP, TSK özelinde millete verdiği zararın bedelini ödemiş olmamaktadır. AKP iktidarı ve konuyla ilgili bütün yetkilileri TSK üzerinden yürüttüğü zulüm politikasının hesabını vermeden bu dosya kapanmayacaktır."

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın Silivri yargılamalarına gönderme yaparak "Eğer PKK büyük bir direniş ortaya koymamış olsaydı Türk ordusu hiçbir zaman AKP karşısında geri adım atmazdı. AKP o mahkemeleri geliştiremezdi. Hatta o mahkemelerde AKP yargılanırdı." dediğini aktaran Yeniçeri, Bayık’ın bu ifadelerinin TSK’ya karşı yürütülen kumpasın boyutlarını ve içeriğini deşifre eder nitelikte olduğunu kaydetti.


"Kürt Sorunu ve Çözüm süreci diye diye farkında olarak ya da olmayarak AKP olguyu uluslararası bir sorun haline getirmiştir." diyen Yeniçeri, şöyle devam etti: "Kandil ya da Sincar’da ABD’li danışmanlarla birlikte hareket eden, Kobani’de ki IŞİD mevzilerine ABD uçaklarının yaptığı hava saldırıları sırasında PKK’lılarla ABD’li subayların koordineli çalıştığı bilinmektedir. Bölgeyi askeri ve siyasi yönden dizayn eden ABD’nin AKP ve İmralı’nın çözüm sürecine bigane kalması düşünülemez. AKP, hiç bitmeyecek bir çözüm sürecini başlatarak ve bunu uluslararası bir sorun haline getirerek, süreci çok tehlikeli bir aşamaya getirmiştir."

Bölücü güruhun son zamanlarda tehditkâr, kışkırtıcı ve provoke edici bir biçimde konuştuğuna dikkat çeken Yeniçeri, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın söylediklerini aktararak "Sırrı Sakık'ı uyarıyorum. Ağzından çıkanı kulağın duysun. Birgün ağzın konuşamayacak, kulağın duymayacak hale gelecek." ifadelerini kullandı.

Cemil Bayık, 'Kürt sorunu yoktur' dediği iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunduğunu dile getiren Yeniçeri, "AKP çözüm adı altında bölgede devletin çöküş sürecini bütün iştahıyla yürütürken Türk milleti de tehdit, şantaj ve saldırılara karşı korumasız bir konumda tutuluyor. Güneydoğu’da Nevruz bahanesiyle sokağa sürülen bölücüler Türk bayrağının gönderden indirilip yakmaya çalışıyor. Alanlara PKK paçavraları asılıyor. Kürsülere çıkan bölücü militanlar meydan okuyor, bölücülük yapıyor ve Öcalan’a özgürlük istiyorlar. AKP iktidarı, Öcalan’a katillerden sekretarya, akillerden de izleme komitesi kurarak 7 Haziran’a kadar vaziyeti idare etmeye çalışıyor." dedi.