Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, eğitim yöneticilerinin belirlenmesi için getirilen mülakat yönteminin AKP'nin yeni bir siyasal kadrolaşma göstergesi olduğunu savunarak, "AKP, hukuksuz uygulamalara bir an önce son verip MEB'i çiftlik gibi kullanmaktan vazgeçmelidir." dedi.

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 'Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik' kapsamında eğitim yöneticilerinin belirlenmesi için getirilen mülakat yönteminin AKP'nin yeni bir siyasal kadrolaşma göstergesi olduğunu iddia etti. Yıldırım, yeni hükümet kuruluncaya kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nda başta yönetici atamaları ve zorunlu rotasyon uygulaması olmak üzere mağduriyet oluşturacak bütün adımların derhal durdurulmasını istedi.

Yüksek yargının geçmişte verdiği kararlara rağmen MEB'in, mülakatla atanan iki aylık şube müdürlerinin verdikleri puanların ağırlıklarıyla okul müdürlerinin değerlendirmeye alındığını anlatan Yıldırım, "AKP 7 Haziran seçimlerinin ardından tek başına iktidarı kaybetmiş olmasına ve müstafi duruma düşmesine rağmen MEB'de siyasal kadrolaşma hareketine hız vermekte ve yargı kararlarına rağmen haksız yere görevden alınan okul müdürlerini eski görevlerine iade etmemekte direnerek yasaları açıkça çiğnemektedir." diye konuştu.

MEB'te AKP'nin siyasal kadrolaşma hareketine hız verdiğini savunan Yıldırım, yargı kararlarına rağmen haksız yere görevden alınan okul müdürlerini eski görevlerine iade etmekte direnerek yasaları açıkça çiğnediğini vurguladı. Zorunlu rotasyonun sürgün anlamına geldiğine dikkat çeken Yıldırım, "Yeni hükümet kuruluncaya kadar başta yönetici atamaları ve zorunlu rotasyon uygulaması olmak üzere mağduriyet yaratacak bütün adımlar derhal durdurulmalı; alınan tüm yargı kararları derhal yerine getirilmeli, hukuksuz uygulamalara bir an önce son verilmeli ve AKP, MEB'i çiftlik gibi kullanmaktan vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.