CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, AK Parti iktidar ne yaparsa yapsın korkunun ecele faydası olmadığını belirterek, “Er ya da geç tüm bu hukuksuzlukların ve yolsuzlukların hesabını soracağız. Halkımız tüm bu gelişmelerin farkında ve 1 Kasım’da iktidara gerekli cevabı vereceğine inanıyorum.” dedi.

Koza İpek grubuna, medyadaki şirketlerin AK Partili kayyumların eline verilmesi ile 1 Kasım seçimlerinin manipüle edilmek istendiğine işaret eden Hilmi Yarayıcı, açıklamasında, “Kararı tebliği etmek üzere sabahın dördünde holding binasına, savaşa gider gibi, yüzlerce çevik kuvvet polisi eşliğinde gidilmesi, orada bulunan holding çalışanlarının yanı sıra milletvekillerini dahi tartaklamaktan çekinilmemesi açık faşizm koşullarında görebileceğimiz uygulamalardır. Uzu bir süredir gerek Cumhurbaşkanı, gerekse de havuz medyası yazarları iktidara muhalif medya ve gazetecileri hedef göstermektedir Bunların bir sonucu olarak önce Hürriyet gazetesi binasına AKP’li bir vekil eşliğinde yapılan saldırı, ardından yine aynı gazetenin yazarı Ahmet Hakan’a yapılan fiili saldırı her türlü muhalif sesin şiddetle bastırılacağının ve susturulmaya çalışılacağının işaretleri olmuştur.“ değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Yarayıcı, yapılan baskınla AK Parti iktidarının, hukukun gerektiğinde ayaklar altına alınarak, hesabına gelmediği medya kuruluşlarına kayyum atayarak, baskınlar düzenleyerek antidemokratik uygulamalarına devam ettireceğini gösterdiğini vurguladı.

Bu antidemokratik uygulamaların bununla da son bulmayacağını bizzat iktidar milletvekillerince açık açık dile getirildiğini kaydeden Yarayıcı, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı’nın eski metin yazarı ve AKP milletvekili Aydın Ünal dün akşam katıldığı bir televizyon programında “Cumhuriyet, Sözcü ve Doğan Medya Grubu'ndan seçimlerden sonra hesap sorulacağını” deklere ederek, ülkede AKP karşıtı hiçbir muhalif sese izin verilmeyeceğini açıkça ilan etmiştir. 7 Haziran seçimlerinden bu yana halk iradesinin yok sayılarak seçimlerin tekrarlanması, ülkenin tekrar bir çatışma ortamına sokulması ve bu antidemokratik hukuksuz keyfiliklerle yapılmak istenen; hırsızlıkların, yolsuzlukların hesabının sorulmasını engelleme çabasıdır. Ama iktidar ne yaparsa yapsın korkunun ecele faydası yoktur. Er ya da geç tüm bu hukuksuzlukların ve yolsuzlukların hesabını soracağız. Halkımız tüm bu gelişmelerin farkında ve 1 Kasım’da iktidara gerekli cevabı vereceğine inanıyorum.”