MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye’nin normal demokratik ülkelerde görülmeyecek, şahit olunmayacak bir seçim süreci yaşadığını söyledi. AK Parti iktidarı döneminde, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" atasözünün birçok kez gerçekleştiğini belirten Tanrıkulu, “Bir yandan saray makamı meydan meydan dolaşarak, bugüne kadarki hukuksuzluklarını örtbas etmeye çalışarak iktidar partisine açıkça oy istemekte, diğer yandan Başbakan da farklı yerlerde, ciddi oranda oy kaybetmeye devam eden partisinin oy kaybını gerçekdışı vaat ve söylemlerle durdurmaya çalışmaktadır.” dedi.

MHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Tanrıkulu, diğer adaylarla birlikte Mövenpick Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Tanrıkulu, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözü, bu iktidar döneminde birçok kez gerçekleşmiştir. Son olarak MİT TIR’ları ile ilgili, sarayın basın sözcüsü, Türkiye’nin Suriye’deki hiçbir gruba silah göndermediğini söylerken Başbakan’ın, geçtiğimiz hafta sonu, ‘Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderiyorduk.’ demesi bu duruma açık bir örnektir. Kaldı ki daha önce Bayır-Bucak Türkmenlerinin, böyle bir yardım almadıkları yönünde açıklamaları da olmuştur. Çaresizlik ve acz içinde kalanların göstermiş olduğu bu riyakâr, hırçın ve saldırgan tavırlar, kaybetmekte oldukları oyları hiçbir zaman geri döndüremeyecektir. Lâkin Türkiye, bu tavırlar yüzünden huzurlu ve demokratik bir seçim ortamı yaşamamaktadır.” dedi.

'BU SEÇİM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ OLACAK'

AK Parti hükümetinin, seçim sürecinde kamuya ait arabaları ve kaynakları pervasızca kullandığını söyleyeh MHP adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Yıllar önce açılmış veya henüz tamamlanmamış projelere, toplu açılış kisvesi altında törenler düzenlenmektedir. Bu seçimde Türkiye, geleceğini oylayacaktır. Parlamenter sistemle yoluna devam mı edecek ya da tek adam heveslisi bir kişinin kendine özel istediği başkanlık sistemine mi geçecek? Türkiye evrensel kurallarla yönetilen bir ülke mi olacak, yoksa dünyada birkaç kötü örneği gibi otoriter bir anlayışla mı yönetilecek?” dedi.

'YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILAR KAÇIYOR'

AK Parti iktidarının hukuksuz uygulamalarından tedirgin olan yerli ve yabancı yatırımcıların, Bank Asya’ya iktidar tarafından el koyulmasıyla daha da korkar hale geldiğini söyleyen Tanrıkulu, “Yatırım musluklarını kısmışlardır. Nereden bakarsak, her alanda başarısız ve kötü rakamlar bu son 12 yılda gerçekleşmiştir.” dedi.

'CUMHURBAŞKANI’NIN MEYDAN MEYDAN DOLAŞMASI ANAYASAL SUÇ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sürecinin başından bu yana iktidar partisi için sürekli meydan meydan dolaştığını iddia eden Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Bu aslında hem anayasal bir suç hem de demokratik hukuk teamüllerine çok aykırı bir uygulama. Dünyanın hiçbir yerinde, ‘Ülkenin bütününe yönelik olarak Cumhurbaşkanlığı görevini yapacağım.’ diyerek Meclis'te yaptığı yemini ilk defa herhalde çiğneyen bir Cumhurbaşkanı'yla karşı karşıyayız. MHP’nin bugün muhatabı, Başbakanlık görevinde bulunan zat değil zaten, çünkü kendisi herhalde Başbakanlık görevinin tam da farkında olmadan sahalarda dolaşmakta. Biz topyekûn iktidar partisinin bütün organlarına, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün kişilerine seçim meydanlarında gerekli cevabı vererek bugünlere geldik. Başbakan da kendisiyle çelişki içinde kalarak, yarın eğer seçimi kazanırlarsa olamayacağı bir başbakanlığın talibi olarak meydan meydan dolaşıyor. Bu da işin herhalde karikatürize edilmiş şekli olarak düşünüyorum.” dedi.

Toplantıya MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve 2. bölge milletvekili adayları da katıldı.