CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekili adaylığının CHP olarak kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Gök, bunun AKP'nin kendi iç sorunu olduğuna dikkat çekti. Bunun Cumhurbaşkanının da işi olmadığını belirten Gök, seçildikten sonra tarafsız olduğunu ve partisiyle bağının kesildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanının herhangi bir kişiye "Şu veya bu partiden aday ol, isabetli olur." diye bir yorum yapamayacağını dile getiren Gök, CHP nasıl işin dışında kendini tutuyorsa Cumhurbaşkanının da kendisini işin dışında tutması gerektiğini vurguladı.

Meclisin bu hafta iç güvenlik paketini görüşmeye devam edeceğini belirten Gök, pakete ilişkin AKP'den muhalefet partilerine hiçbir resmi talep ulaşmadığını söyledi. Talep ulaşırsa değerlendirileceğini dile getiren Gök, "Bir oyalama mantığı içerisinde oldu bittiyle Meclisten bu yasayı geçirmeye çalışacaklar. Zaten bu konuda AKP'nin iradesinin olmadığı ortaya çıkmıştır. İrade Cumhurbaşkanındadır. AKP'liler önce Cumhurbaşkanının iradesinden ve tetikçiliğinden kurtulmak durumundadır... AKP önce bu vesayeti kırmak durumundadır. Vesayetten kurtulmuş bir AKP ancak bu konuları gündeme getirebilir. AKP tarafından bize resmi bir başvuru bulunmamaktadır." diye konuştu.

Parti kapatmayla ilgili soruya ise Gök, CHP'nin AKP'nin lutfuyla hareket eden bir parti olmadığını vurguladı. CHP'yi kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getiren Gök, AKP'nin her türlü olanaklarını kullanarak CHP üzerinde bir tezgah çalışması yaptıklarını bildiklerini aktardı. Bu konuda hazırlıklı olduklarını ve neler yapılmak istendiğini bildiklerini anlatan Gök, "Yasal olmayan bir şekilde, sahte delil, belge üreterek kamuoyunda bir algı yönlendirilmesine çalışılıyor. Çok vahim bir tablodur. Devletin olanakları ilk defa muhalefet partilerinin sindirilmesi, baskı altına alınması ve tehdit edilmesi üzerinde yeni, yanlış olmayan konuların üretildiği bir organa dönüşmüştür. Böylesine vahim bir tabloyu maalesef biz daha önce yaşamadık."

Parti kapatmanın zorlaştırılmasına yönelik bir talebin gelmesi halinde de bunun partinin yetkili organlarınca değerlendirileceğini ifade eden Gök, önce paketi görmek istediklerini kaydetti. Temel arzularının iç güvenlik paketinin komisyona geri çekilmesi olduğunu belirten Gök, pakete ilişkin muhalefetin görüşlerinin resmi olarak istenmediğini vurguladı.

Bir başka soru üzerine Gök, dolardaki artışın tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olduğunu söyledi. "Bu ülkede Cumhurbaşkanı bir kaç ay sussa ülke gerçekten düzene kavuşur." diyen Gök, "Ülkeyi geren, birliğini, dirliğini savunması gereken Cumhurbaşkanının bizzat kendisidir. Cumhurbaşkanı ne zaman konuşsa dolarda artış oluyor." dedi.