İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Seçimin ön önemli sonucu HDP'nin barajı geçmesi ve seçmenin AKP'nin 13 yıllık ve giderek değişen, ağırlaşan uygulamalarına karşı vatandaşın bir dur demesi, set çekmesidir." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığında seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasının ülke için hayati önem taşıdığını söyledi. Türkiye genelinde CHP'nin oylarının stabil kaldığını söyleyen Kocaoğlu, "Seçimin ön önemli sonucu HDP'nin barajı geçmesi ve seçmenin AKP'nin 13 yıllık ve giderek değişen, ağırlaşan uygulamalarına karşı vatandaşın bir 'dur' demesi, set çekmesidir. Harcamalara, ekonomik uygulamalara ve ötekileştirmeye, adaletin azalmasına, devlet kurumlarını yıpranmasına 'dur' demek için seçmen AKP'yi tek başına iktidar yapmamıştır. 2011 seçimlerine göre AKP büyük düşüş yaşadı. Demek ki vatandaşlarımız AKP'nin bu son derece ötekileştiren ayrıştıran politikasına bir 'dur' demiştir, fren yapmıştır. AKP inişe geçmiştir. Bu da bana göre ülkemiz için hayırlı olmuştur. Seçimin başarısı budur. MHP biraz oyunu artırmıştır. Hayırlı olsun." açıklamasını yaptı.

Kocaoğlu, uzun bir aradan sonra CHP'nin bir ekonomik modelle, ayakları yere basan projelerle ortaya çıktığını, herkesin etkilendiğini fakat oy verecek kadar etkilenmediğini söyledi. Kocaoğlu, "Biz yarından itibaren ekonomik model ve söylemleri neden niçin ve kaynaklarıyla daha iyi hazırlanarak, hiç durmadan yarın seçim olacakmış gibi çalışarak herkese anlatmak zorundayız." diye sözlerini tamamladı.