MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, seçim beyannamesinin AK Parti yönetiminin milletin üzerinde saltanat kurma ve ülkeyi bölünmeye taşıma hayallerinin ve zihniyetinin somutlaşması olduğunu belirtti. Ayhan, "AKP, seçim beyannamesi ile kendisini çözülme ve saltanatın yanında konumlandırmıştır." dedi.

Ayhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. AK Parti'nin siyasi ömrünü doldurduğunu dile getiren Ayhan, kendi varlığını, kurumsal kimliğini sorguladığını, demokratik parlamenter rejimi değiştirmeye çalışarak kendi varlığını inkar ettiğini vurguladı. AK Parti’nin gerek listesi gerekse seçim beyannamesi ile Türk siyasetindeki değişimi ve talepleri okuyamadığını, bu değişimden nasibini almadığını, Türkiye Cumhuriyeti'ni dönüştürme gayreti içinde olduğunu ispat ettiğini ifade eden Ayhan, "Aday listelerini sarayın vesayeti altında, damadı, avukatı, yazarı, danışmanın kuzeni, şarkıcısı, özel kalemin eşi vb. şahsiyetlerle doldurarak milletin önüne çıkmayı tercih etmiştir. Seçim beyannamesini ise tek adam ve başkanlık sistemi merkezinde bina etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı maalesef AKP'yi vesayeti altına almıştır. Bir yandan da Başbakan, seçim beyannamesini kendi kalemi ile yazdığını iddia etmektedir. Bir yandan da sayın Cumhurbaşkanı sarayın imkanlarını yani devlet imkanlarını kullanarak Anayasa ve kanunların, hatta kendi partisinin hilafına olacak şekilde, başkanlık rejimi propagandası yapmaktadır. Örtülü ödeneklerle desteklenen, ülkenin en küçük mülki idare temsilcilerinin de alet edildiği bu propaganda çalışmasının, seçim süreci boyunca devam edeceği, seçimlerin yörüngesinden saptırılmaya, vatandaşın kafasının bulandırılmaya çalışılacağı şimdiden aşikardır. Seçim beyannamesi ile AKP yönetiminin milletin üzerinde saltanat kurma ve ülkeyi bölünmeye taşıma hayallerinin ve zihniyetinin somutlaşmasıdır. AKP’nin seçim beyannamesi ile kendisini çözülme ve saltanatın yanında konumlandırmıştır. Bunun dışında beyannamedeki tüm program ve hedefler benzerlerini bugüne kadar çok gördüğümüz, kağıt üzerinde bu güne kadar pek çok kez açıklanmış ama 13 yıldır uygulanamamış hayal ürünü ekonomik ve sosyal program ve hedefler bir manzumesidir. Beyannamede yer alan unsurlar 13 yıldır iktidarda olan AKP hükümetleri tarafından niçin hayata geçirilmedi? AKP önce bunun hesabını vermelidir. AKP önce 13 yıldır milletimizi ve ekonomimizi düşürdükleri kötü durumun hesabını vermeli, boş yalanlar, taahhütlerle göz boyamaktan ve milleti kandırmaktan artık vazgeçmelidir." diye konuştu.

"13 yıldır ülkede ne adalet, ne de kalkınma kalmıştır. AKP bugüne kadar hep yalanların, tezatların partisi olmuştur." diyen Ayhan, demokrasi denildiğini ama tek adam rejimini savunduklarını kaydetti. Ayhan, şöyle devam etti: "İnsan hakları özgürlük dediler, ayaklar altına aldılar. Adalet dediler yargıya vesayet uyguladılar. Beraber yürüdük dediler, paralel örgüt, haşhaşi ilan ettiler. Çözüm dediler, terör örgütünü palazlandırdılar çözümsüzlüğe mahkûm oldular, müzakare yok dediler, saraylarda bölücübaşının taleplerini okudular, silahlar susacak dediler, Ağrı’da Cizre’de silahları ateşlediler, kamu düzenini terör örgütüne teslim ettiler. Kardeşlik projesi dediler, bölünmeyi, özerkliği gündeme getirdiler. Türk milleti dediler tanımını değiştirdiler. Yolsuzluğu darbeyle, hırsızlığı parmakla akladılar. Dinimize sahip çıkıyoruz dediler, bakara makarayla siyasete alet ettiler. İstihdamı artıracağız dediler, işsizlik rekoru kırdılar. Büyüdük dediler, son 3 yılda ekonomik büyümeyi yüzde 9'dan yüzde 2,9'a gerilettiler. Enflasyon dediler, son dört yılda 2 kat artırdılar, çift haneye dayandı. Sanayi dediler, GSYİH içindeki Payını yüzde 25'de yüzde 15'e düşürdüler. İlk 10 ekonomiden biri olacağız dediler 19. sıraya gerilettiler.
İhracatı 500 milyar dolar yapacağız dediler, 2014 yılında yüzde 4'e düştü; 2015 ilk üç ayında yüzde 13,5 azaldı. 2008 yılından bu yana 160 milyar doları aşamadı. Artık AKP’nin açıkladığı beyanname kimseye bir şey ifade etmemektedir. Hala Başbakan fert başına 11.000 $ gelirden bahsetmektedir."

Türkiye'nin iç ve dış risk ve tehditlerin arttığı bir dönem içine savrulduğunu dile getiren Ayhan, AK Parti dış politikasının ülkenin itibarını aşındırmaya devam ettiğini kaydetti. Türkiye ekonomisinin bir kabusa doğru sürüklendiğine dikkat çeken Ayhan, ekonomik verilere ilişkin bilgiler verdi. Ayhan, "AKP’nin artık miadını doldurduğu farklı şekilde AKP’li yetkililerce ifade edilmeye başlanmıştır. Bu doğrudur. AKP ve Sultanlık talepleri de 7 Haziran’da Türk Milleti tarafından sandıkta bırakılacaktır." ifadelerini kullandı.