CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AKP öyle sınav mınav istemiyor. Benim adamların gelsin, memuriyete girsin' istiyor. Onun için KPSS bir yük, bunu kaldırmayı daha önce de söylemişlerdi. Herhalde Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması beklendi, bu konuda. Sayın Davutoğlu'da KPSS kaldırmak için bir hazırlığa girmiş olabilir. Parti devletini kurmak istiyor AKP, onun için sınav olmamalı, onların anlayışı bu. Herhalde şöyle bir sınav getirecekler, KPSS yerine AKPS yani Adalet ve Kalkınma Partisi bu sınavı yapacak, sorulardan biri herhalde şu olur, ne zamandan beri Adalet ve Kalkınma Partilisiniz? dedi.

Hamzaçebi, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Hamzaçebi, Hrant Dink'in ölümünün 8. yıldönümü olduğunu hatırlattı. "8 yıl süreyle Hrant Dink dosyayı yeterince soruşturulmamıştır, ancak son 4 ayda soruşturmaya önem verilmiştir. 8 yıllık bir gecikme söz konusudur." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlar Kurulu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık etmesiyle ilgili Hamzaçebi, Erdoğan ile Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulunun Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanması konusunda tam bir uyum içerisinde olduğunu ve Davutoğlu'nun son derece mutlu olduğunu belirtti.

"Gerektiğinde selefi Sayın Erdoğan'ın yürütmüş olduğu kutuplaştırma politikasına başvuruyor ve gündemi bu şekilde meşgul ediyor." diyen Hamzaçebi, Başbakan Davutoğlu'nun karikatür tartışması nedeniyle CHP'ye yönelik eleştirilerine cevap verdi: "Sayın Tayyip Erdoğan din üzerinden bir kutuplaştırma politikasını Başbakanlığı süresince uyguladı, Cumhurbaşkanlığında da bu politikasına devam ediyor. Sayın Davutoğlu da Erdoğan'dan aldığı kutuplaştırma bayrağını başarıyla taşıyor. Biz Peygamberimiz'e hakaret ettirmeyiz. Hazreti Peygamber hepimizin peygamberidir, kimse Müslümanların, inanç sahiplerinin rencide edilmesine izin veremez. Kimse bunu hoş görmez ama Sayın Davutoğlu sizden önce bunu kanunlar koruyor. Davutoğlu'nun yapmış olduğu son derece ucuz, basit bir politika. Ayıplıyorum kendisini. Yani bu ülkede sadece Müslüman, inanç sahibi sadece Davutoğlu, AK Partililer gibi sanki Hazreti Peygamber, Hazreti Muhammed sadece AK Parti'nin tekelinde gibi bir değerlendirme dışı akıl mantık dışı bir anlayış. Ben Erdoğan Davutoğlu ikilisinin bu konudaki kutuplaştırma politikasına tahriklerine alet olmayan, onların tahriklerine gelmeyen bütün Müslüman kardeşlerimizi kutluyorum."

"HER PAZARTESİ SARAY'DA BAKANLAR KURULU TOPLANSIN"

Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesine ilişkin ise Hamzaçebi, şöyle konuştu: "Benim Davutoğlu'na buradan önerim bundan sonra her pazartesi günü bir davet beklemeksizin Saray'a giderek Bakanlar Kurulu'nu Sayın Erdoğan'ın emrinde toplamasıdır. Böyle ikili bir şeye gerek yok, Saray zaten sadece hükümeti değil Adalet ve Kalkınma Parti Grubu'nu da yönetiyor, grubun hangi teklifleri vereceğini saray planlıyor."

Geçen hafta Meclis'e gönderilen torba teklifini hatırlatan Hamzaçebi, "Teklifte müthiş maddeler var. Teklifin 13. maddesi tam bir rant düzenlemesi. İstanbul Maslak'taki 3 milyar dolar değerindeki MİT arazisi bu şekliyle bu yasal alt yapı sağlanmak suretiyle, trampa yoluyla birilerine verilecektir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı şeffaflık paketiyle ilgili Hamzaçebi, "Sayın Davutoğlu'nun bugüne kadar açıklamış olduğu programlar sabun köpüğü gibi programlardır." diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, "Sayın Ağbaba'nın sözleri bir düşünce özgürlüğü kavramı içerisinde ifade edilmiş olan sözlerdir." şeklinde konuştu.

"ÖYLE BİR SÜPRİZ BEKLEMİYORUM"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun sözlerine ilişkin bir soruya Hamzaçebi, "Bu milletvekilinin açıklamaları üzüntü vericidir. Seviye dışı olarak değerlendiriyorum. Bir sağduyu bekliyorum. Cumhuriyet dimdik ayaktadır. Hiç kimse bu cumhuriyeti reklam arası olarak nitelendiremez. Reklam arası olan onlardır. Onlar silinip gidecektir. Yarın onların sokağa çıkamayacağı günleri göreceğiz." dedi.

Eski 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesiyle ilgili bir süpriz bekleyip beklemeyeceğinin sorulması üzerine de Hamzaçebi, "Öyle bir sürpriz beklemiyorum. Sonucu önceden belli olan bir oylamadır. Biz orada herkesin vicdanına göre hareket etmesini arzu ederiz. 1 Mart 2003 tarihli tezkerede milletvekilleri kendi vicdanlarına göre hareket ettiler, siyasi parti bağlantılarını bir kenara bıraktılar, kendi vicdanlarına göre hareket ettiler ve tezkere konusunda Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi yükseldi. Yarın yine böyle bir sınav günüdür, umutlu değilim." şeklinde konuştu.

Bankalara yönelik yapılacak yıpratma amaçlı haberlerin cezasız kalacağına yönelik bir düzenlemenin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, "Bu düzenleme çok tehlikeli bir düzenlemedir. Hazırlık doğruysa şu şekilde, eğer bir banka hakkında gerçeğe aykırı haberler bir menfaat temini amacıyla söylenmemişse bu suç değildir. Yani herkes bir bankayla ilgili yalan haber yapabilir." dedi.

"KPSS'nin kaldırılacağı" yönündeki iddiaların sorulması üzerine Hamzaçebi, "Amaç şu; AKP öyle sınav mınav istemiyor. 'Benim adamların gelsin, memuriyete girsin' istiyor. Onun için KPSS bir yük, bunu kaldırmayı daha önce de söylemişlerdi. Herhalde Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması beklendi, bu konuda. Sayın Davutoğlu'da KPSS kaldırmak için bir hazırlığa girmiş olabilir. Parti devletini kurmak istiyor AKP, onun için sınav olmamalı, onların anlayışı bu. Herhalde şöyle bir sınav getirecekler, KPSS yerine AKPS yani Adalet ve Kalkınma Partisi bu sınavı yapacak, sorulardan biri herhalde şu olur, ne zamandan beri Adalet ve Kalkınma Partilisiniz? Adalet ve Kalkınma Partisine ne kadar oy verdiniz? Kaç kez oy verdiniz? CHP'ye hiç oy verdiniz mi? Böyle bir sınav getirmeyi düşünüyorlar. Bir projeleri daha var. Kamu yönetiminde yeni bir kadrolaşma hamlesi. Planlanan düzenleme şu; daire başkanı ve üzerindeki tüm kamu görevlileri bir yasayla görevden alınacak, havuza atılacak, oradan AKPS sınavını tekrar geçenler yeniden göreve atanacak ve daire başkanı ve üstü görevler için görev süresi artık 4 yıl olacak. Bir parti devleti, tek adam devleti. Bugün kendisini çok güçlü zannedenler yarın sokağa çıkamayacak durumda olabilirler." karşılığını verdi.