HDP Adana İl Başkanlığı’na düzenlenen bombalı saldırı anında binada bulunan HDP milletvekili adaylarından Tugay Bek, AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanın alanlarda HDP'yi hedef gösterdiğini ifade ederek, bu saldırıların amacının HDP’nin çalışmalarını ve çıkışını engellemeye dönük olduğunu söyledi.

Patlama öncesi üst katta günlük seçim koordinasyon toplantısı yaptıklarını ve büyük bir patlama ile sarsıldıklarını anlatan Tugay Bek, "Biz 3. katta idik, büyük bir patlama oldu. Aşağıya indiğimizde yaralı arkadaşlar olduğunu gördük. Onları hastane getirdik. Bomba olduğu kanaatindeyiz. Çünkü duvarlar çatlamış, pencereler havaya uçmuştu. Bombanın masa altına yerleştirildiği izlenimi verdi bize. Zaten içerde bir barut kokusu hissediliyordu." dedi. Saldırının HDP mitingi öncesi yapılmış olmasının anlamlı olduğunu dile getiren Bek, aynı şekilde Mersin bürosuna da saldırı olduğunu öğrendiklerini ifade etti. "Partimizin çıkışını engellemeye yönelik bu saldırıların bizi durduramayacağını herkesin bilmesini isterim." diyen HDP adayı, "Bu olayın faillerinin ortayı çıkarılmasındaki sorumluluk hükümete aittir. Hükümet alanlarda, meydanlarda HDP'ye karşı kışkırtıcı ve hedef gösteriyor. Cumhurbaşkanı, HDP'yi hedef gösteriyor. Yapanların bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Sorumluluk hükümettedir." ifadelerini kullandı. Tugay Bek, hastaneye 3 yaralı getirdiklerini ve ikisinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Bu arada patlama sonrası HDP önünde büyük bir kalabalık toplandı. Kalabalığın slgan atması ve zaman zaman gerginliklerin yaşanması üzerine HDP 2. sıra milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, kalabalığa seslendi. Dün Adana’da görkemli bir miting yaptıklarını ifade eden Beştaş, "Dünkü mitingimizde hiçbir sıkıntı olmadı. Bunu hazmedemeyenler var, kabul edemeyenler var, AKP her yerde bizi hedef gösteriyor, bunun sorumlusu tabi ki hükümettir. Hastanede 3 arkadaşımız var, sağlık durumları iyi. Ayrıca avukat arkadaşlarımız, yöneticilerim olay yeri incelemelerini takip ediyorlar. Bu saldırıyı yapanlar bizi provokasyona getirmeye çalışıyorlar. İstedikleri ortamı yaratıp ‘HDP işte böyledir’ demeye çalışıyorlar, biz buna gelmeyeceğiz. Biz tarih yazmış bir halkız. Seçim çalışmamız devam ediyor. Tek hedefimiz sandıklarda HDP’nin çıkması. Lütfen uyanık olalım. Tahrike gelmeyin çünkü onların istediği aramıza birilerini sokarak olay çıkartmak. Seçim çalışmalarımızı kaldığı yerden devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.