Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasında AK Parti'li milletvekillerinin özgür iradeleriyle oylarını kullanamadıklarını söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yaptığı açıklamada, Meclis'te yapılan oylamaya iki cepheden bakmak gerektiğini belirterek, "Bunlardan birincisinin milletvekillerinin kendi özgür iradesiyle oy kullanıp kullanmadığına dair oluşan şüphe yaygınlaşmış ve pekişmiştir. Bir kısım iktidar partisi milletvekilinin her türlü baskıya ve manipülasyona rağmen Yüce Divan yönünde oy kullanmış olduğu görülmektedir. Bu dahi yolsuzluk ve rüşvet konusunda toplumun duyarlılığını göstermesi açısından önemli bir ayrıntıdır. Bu ayrıntıda olaya tersinden baktığımız zaman AKP’nin güvenoyu sınırının altında bir sayıya düştüğü görülmektedir. Meclis'ten çıkan kararın söz konusu bakanların Yüce Divana gitmesini sağlayacak sayıda olmaması toplum nazarında bu eski bakanların aklandığı anlamına gelmemektedir." dedi.

Geçmişte adının yolsuzluğa bulaşan siyasi partilerin sonunun hüsran olduğunu vurgulayan Şenliler, "Geçmişte Sayın Tansu Çiller’in, Mesut Yılmaz’ın haklarında çıkan yolsuzluk söylentileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ yolsuzluğu söylentileri nasıl ki bu kişilerin lideri olduğu Doğruyol Partisi ile Anavatan Partisi'ni siyaset sahnesinden silmiş ise ve yine İstanbul’da iktidar olan CHP, İSKİ skandalı nedeniyle İstanbul Belediyesini kaybetmişti. Bu gidişle korkarım ki oylamanın bu şekilde sonuç bulması AKP hakkında kamuoyunda rüşvet ve yolsuzluk iddialarını hep devam ettirecektir tartışma konusu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"MECLİS'İN İTİBARI YARA ALMIŞTIR"

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile anılan 4 eski bakanın Meclis kürsüsünden kamuoyunu tatmin edici bir açıklamada bulunamadıklarına dikkat çeken Şenliler, "Olayın ikinci cephesi bu kadar ağır ve vahim bir iddia karşısında bu suçlamalara maruz kalan eski bakanların Meclis kürsüsünden kamuoyunu tatmin edici bir açıklamada bulunamamalarıdır. Bu husus son derece düşündürücü bir durum olup, bu şahısların kendiliklerinden Yüce Divan'a giderek yargılanıp aklanmaları gerekirdi. TBMM oy çoğunluğuyla eski sayın bakanları belki Yüce Divan'a göndermemiştir ama bu karar millet vicdanında hep tartışılacak bir karar olarak kalacaktır. Halbuki yapılması gereken rahmetli Turgut Özal’ın Devlet Bakanı İsmail Özdağlar hakkında yaptığı gibi bu kişileri Yüce Divan'a sevk edip orada yargılanmalarını sağlamaktı. Bu şekilde Meclis'in itibarı yara almıştır; Meclis, yolsuzlukların üstünü örten, soruşturmadan kaçan, yargıdan kaçan bir konuma düşürülmüştür. Büyük Birlik Partisi olarak hukuk ve demokrasi adına milletin içine sinen bir karar olmadığını düşünmekteyiz." ifadelerini kullandı.