Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener, iktidara gelmelerinin ardından Türkiye’yi bayram sofrasına çevireceklerini söyledi.
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Eskişehir Atatürk Spor Salonunda kendisini destekleyen parti üyeleri ve vatandaşlarla buluştu. Burada konuşan Akşener, MHP’nin içişlerini iktidar partisinin önemle izlediğini söyledi.
Arkadaşlarına ve partililere yapılan hakaret ve iftiralara karşı görmezden gelemeyeceğini ifade eden Akşener, “8 Nisan’ın ertesi günü havuz medyasının 7 gazetesi aynı başlıkla çıktı. MHP’de 548 imza sahibi olan delegemize, aday olan arkadaşlarımıza, özellikle ben başta olmak üzere hakaret ve iftira attılar. Ben şahsıma atılan iftiralarla baş edebilecek güçteyim. Şahsıma yapılan hakaretleri belki görmezden gelebilirim. Ama arkadaşlarıma, kader birliği ettiğim teşkilatın kıymetli mensuplarına yapılan hakaret ve iftiraları hiç kimsenin yanına bırakmam” dedi.
MHP’de kongre sonrasında iktidara geleceklerini söyleyen Akşener, “Bugün gelirken bir arkadaşım hatırlattı. ‘Neden her şeyi söylüyorsun da, baş muhteremin büyük Orta Doğu Projesi (BOP), Eş Başkanı olduğunu neden söylemiyorsun’ dedi. O kadar çok şey var ki BOP’u da unutmuşuz. Hani Gazze’de ziyaret vardı. Hani Gazze’de namaz kılınacaktı. Filistin’de Mescid-i Aksa’yı muhteremlerin ağzından duyuyor musunuz? Duyamazsınız. Çünkü Mescid-i Aksa’yı İsrail’in müzakere masasında bırakarak geldiler. İşte bu sebeple hem Türk dünyasının umudu, hem de İslam dünyasının umudu olan Türkiye’nin her tarafını yamulttukları için MHP öncelikle kongresini gerçekleştirecek, ardından ise iktidara gidecektir” dedi.
Akşener, terör olaylarının 6 ayda belini kıracaklarını iddia ederek, “6 ay içinde PKK terörünün belini kırmaz isek, gideriz. Ama ahaliyi teröristten ayırmak kaydıyla. Teröristin kafasını kıracağız ama ahali bizi kardeşimizdir. Bin yıllık kardeşlik ruhunu yeniden canlandıracağız. Şırnak’ta, Hakkari’de, Bitlis’te, Van’da, Bingöl’de düğünlere gideceğiz, evlerde kalacağız. Hadi yiğitseniz, o evlere gelin de ben sizi göreyim. Diyarbakır’da esnaf eli sıkacağız. Bu ülkenin her köyü, her mahallesi, her şehri bizimdir. İktidarımızda şöyle bir Türkiye olacak; bayram sofralarını bilirsiniz. Bayram sofralarına genellikle anneanne ve babanne evlerinde gidilir. O ailenin damatları, gelinleri, kuzenleri, o sofranın etrafında toplanırlar. O sofranın en büyük özelliği elinizi uzattığınızda bütün yemeklere eşit mesafede olmanızdır. Biz de bu ülkeyi bayram sofrasına oturtacağız” şeklinde konuştu.