TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, “HDP'nin iki tarafı da dolu. Bir tarafında Tayyip Erdoğan, bir tarafında Serok Ahmet, ortada da Serok Apo oturuyor. Bir taraftan yan yana geldiniz deniyor bir taraftan da HDP'li milletvekilleri ve başbakan yardımcıları Apo'nun 10 emrini okuyor. Utanmadan yalan söylüyorlar, propaganda adı altında iftira atıyorlar, bu hepimizi ahmak yerine koymaktır.” dedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığı, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde etkinlik düzenledi.

Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarının, geçtiğimiz günlerde öldürülen Özgecan Aslan ve Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı videonun ardından program başladı. Etkinliğe MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, TBMM Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Meral Akşener, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve çok sayıda MHP'li kadın katıldı.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş konuşmasında neden bu salonu seçtiklerini anlattı. Karataş, “Elbette kadınlar günü ile ilgili bir program düzenleyecektik. Bu kadar trafik sorununa rağmen 25 ilçenin bulunduğu ilçede değil de 15 ilçenin bulunduğu Anadolu Yakasında niye yaptık? 3 Mart tarihinde burada Hizbut Tahrir adında bir örgüt bir program yaptı hilafet temalı, sizin burada oturduğunuz koltuklarda ve benim şu anda konuştuğum kürsüde. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili alay edilircesine konuşulmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhuriyet değerleri ile alay edilmiş, temellerine dinamit konulmuştur. Bugün Hizbut Tahrir'i muhattap almıyorum, onlara bunları konuşmaya müsaade edenleri muhatap alıyoruz. Onlarla da 7 Haziran'da hesaplaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Karataş, şunları söyledi; “Yaşamış olduğumuz coğrafyadaki cumhuriyetin kuruluş ana teması milliyetçilik temel duyguları üzerine kurulmuştur. Hiçbir güç, kudret veyahut da kendini güç zanneden Türkiye Cumhuriyeti yönetimindeki insanlara sesleniyoruz; buradan hiçbir güç bizim cumhuriyet değerlerimizi yok edemeyecektir. Hiçbir güç bizim Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgimizi yok edemeyecektir. Hiç kimse heveslenmesin, heveslerini kursaklarında bırakırız. Türkiye'de sistemin tartışılmasına izin veren zihniyet iktidardadır.”

Son 12 yılda işlenen kadın cinayetlerine de değinen Karataş, “Özgecan'ların analarının gözyaşlarını dindiremeyeceksiniz, onlar sel olup sizleri boğacak. Fırat'ların anasının gözyaşları sel olacak, o selin altında kalacaksınız. Hani analar ağlamasın diye terör örgütü ile bir süreç başlatmıştınız, hala askerimiz şehit ediliyor; güpegündüz eşiyle birlikte alışverişe giderken kahpece ensesinden öldürülüyor. Onların anası Türk anası değil mi? Üniversiteleri teröre mahkum bıraktınız, üniversitelerde okuyan çocukların anası Türk anası değil mi?” açıklaması yaptı.

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener de Atatürk’e yönelik 3 Mart tarihinde sarf edilen sözleri hatırlattı. Akşener, şunları söyledi: “İl başkanımız konuşmasında, bu salonda daha evvel Atatürk ile alay edilen, cumhuriyet değerleri ile alay edilen, sövülen, hakaret edilen bir konuşma yaptılar. Biz de o nedenle buradayız dedi, şimdi şu beğenmedikleri, sizin fotoğraflarını kaldırdığınız Atatürk olmasaydı, Cumhuriyet'e reklam arası diyen hanımefendi acaba nerede olurdu? Türkiye'nin, cumhuriyetin kuruluşu, Kurtuluş Savaşı'nın yapılışı, o iradenin ortaya konulmasında Türk milliyetçilerinin iradesi öndedir. Atatürk'e olan düşmanlığın arkasındaysa kendisinin açık, net, rahmetlinin net bir Türk milliyetçisi olmasıdır.”

50 Türk Müslüman kadının Van Akdamar Kilisesi'nde öldüğünü anlatan Akşener, Akdamar Kilisesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafından başbakanlığı döneminde açıldığını söyledi. “Bir tarafta Müslümanlığını sorguladıkları Atatürk, Gazi Paşa, rahmetli; diğer tarafta Müslüman olduğuna iman edilen inanılan Tayyip Erdoğan'ın tavırları, davranışları. Ben bu çelişkiyi sizlerin irfanına bırakıyorum.” dedi.

Akşener, İç Güvenlik Yasası ile ilgili de şöyle konuştu: “HDP'nin iki tarafı da dolu. Bir tarafında Tayyip Erdoğan, bir tarafında Serok Ahmet oturuyor, ortada da Serok Apo oturuyor. Bir taraftan yan yana geldiniz deniyor bir taraftan da HDP'li milletvekilleri ve başbakan yardımcıları Apo'nun 10 emrini okuyor. Utanmadan yalan söylüyorlar, propaganda adı altında iftira atıyorlar, bu hepimizi ahmak yerine koymaktır.”

MHP İstanbul Milletvekili Akşener hükümete şöyle seslendi: “Abdullah Öcalan'ın 10 emrini titreyerek okuyan bir iktidar. Buradan sizlere sesleniyorum, ayağınızı denk alın, aklınızı başınıza toplayın, Serok Apo'nun yanından kalkın, şerefiniz varsa kalkın, haysiyetiniz varsa kalkın, yiğitseniz kalkın, Serok Ahmet olmaktan çıkın, bu ülkenin bebek katilini bu ülkenin akil siyasetçisi yapmaktan vazgeçin. Vazgeçmezseniz ne olur, vazgeçmezseniz önce 7 Haziran'da ne olacağını görürsünüz. 99'daki iradenin daha güçlüsünü görüyorum. Türk kadını karar verirse ülkesini kurtarmıştır ki partisini zaten iktidar yapar.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da kısa bir konuşma yaparak kadınların gününü kutladı.