MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in partililerle bayramlaşma töreninde Devlet Bahçeli lehine slogan atılması üzerine arbede yaşandı. Akşener, “Her türlü kumpasa, her türlü kabalığa, her türlü nezaketsizliğe rağmen nezaketimizi bozmadan, saygımızı ortadan kaldırmadan, yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Akşener, bayramlaşmak üzere Ankara’da bir otelde muhalif partililerle bir araya geldi. Akşener’in konuşması sırasında bir grup içeri girerek ’Hareketin Lideri Devlet Bahçeli’ sloganı attılar. Salonda kargaşa yaşanması ile birlikte yaralananlar ve bayılanlar oldu. Muhaliflerin grubu dışarı çıkarmasının ardından gerginlik sona erdi.
"DEMİRDEN KORKAN TRENE BİNMEZMİŞ"
Akşener, yaptığı konuşmada, "Başka annelerin çocukları üzerinden kabadayılık yapılmaz. Kavgayla gelinebilir ama demokrasiyle, millet iradesiyle gidecekler. Bizim söylediğimiz şu; sözünüzün arkasında durun, yapın kongreyi, yapın kurultayı. Milletin iradesine, ülkücünün iradesine kendinizi emanet edin. İmza verenin de imza vermeyen delegenin de iradesine kendimi emanet etmeye hazırım. Bağırmaya lüzum yok, gencecik çocukları getirip, gönderip buralarda boş yere onları bir kavganın, varmış gibi zannedilen, gösterilmeye çalışılan bir kavganın parçası yapmaya lüzum yok. Demirden korkan trene binmezmiş" ifadelerini kullandı.
“Her türlü kumpasa, her türlü kabalığa, her türlü nezaketsizliğe rağmen nezaketimizi bozmadan, saygımızı ortadan kaldırmadan, yolumuza devam edeceğiz” diyen Akşener, “En büyük güç millet iradesidir, en büyük güç ülkücü iradedir. Onlarla inatlaşmayacağız ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Akşener konuşma sonrası muhaliflerle tek tek el sıkışarak bayramlaştı.