Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Gölbaşı’nda Yük Tevzi Merkezi’nde olacağını açıkladığını hatırlatarak, “Ama bana Ulaştırma Bakanı değil de sanki İçişleri Bakanı orada olacakmış gibi bir bilgi ulaştı. Ne kadar doğru bunu teyit edemedim veya bir başka Bakan'ın orada olması çok anlamlı olmazdı.” dedi.

Aksünger, ‘Seçim ve Sandık Güvenliği’ konulu parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Aksünger, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Gölbaşı’nda Yük Tevzi Merkezi’nde olacağını açıkladığını hatırlattı. Aksünger, şunları kaydetti: “Ama bana gelen bilgilerden anladığım kadarıyla Ulaştırma Bakanı değil de sanki İçişleri Bakanı orada olacakmış gibi bir bilgi ulaştı. Ne kadar doğru bunu teyit edemedim veya bir başka bakanın orada olması çok anlamlı olmazdı. Orada bir tane bakan var, ikinci bir bakan ne iş yapar onu da bilmiyorum. Enerji Bakanı’nın ‘gideceğim, başında, duracağım’ tarzı bana da çok samimi gelmiyor. Çünkü, zaten olmuş sorunların hiçbirini çözememişsiniz. Bu da iyi niyet gösterisi olarak duruyor. Ama kafamdaki karışıklık başka Bakanların da oraya gitme olasılığı aklımıza soru işaretleri getirmiyor değil.” diye konuştu.

SON BİR HAFTADIR DAHA YÜKLÜ, DAHA GÜÇLÜ SALDIRILAR GERÇEKLEŞİYOR

TİB’in üzerinde soru işareti olduğunu kaydeden Aksünger, şöyle devam etti: "Gezi’deki ve 17-25 Aralık sürecindeki konu kesindir. Benim bu konuyu teyit ettiğim noktalar çok güvenilir kaynaklar tarafından teyit ettiğim konular. Yeri geldiğinde hukuka taşındığı zaman da çağıracağımız insanlar bunu teyit edeceklerdir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılan siber saldırı, daha önceden küçük küçük saldırılar oluyordu ama son bir haftadır daha yüklü, daha güçlü saldırılar gerçekleşiyor. Bizim sistemimiz bunları bertaraf edebilecek şekilde dizayn edilmiş durumda. Yurt içinden yapılsa BTK, TİB bulmak zorunda olduğu için söylüyorum. Engelleme tarafında en büyük kabiliyete BTK sahip. Bizim de bu saldırıları ekran görüntüsü halinde takip edeceğimiz bazı önlemler aldık. Ama biz kim saldırıyoru bulamayız. Onu ancak TİB, BTK gibi kurumlar bulabilir, onlar halletmesi lazım. Şaibe şurada var. Yerel seçim sürecinde hem partilere hem ajanslara yapılan bir saldırı ve bunun da olağan şüphelisi durumunda TİB varsa ben ona dikkat çekmeye çalıştım. Bizim yaptığımız sanal seçimler örgütümüzün sandık başındaki kabiliyetini ölçmekle ilgiliydi. Geldiğimiz noktalarda 70-80’lerin üzerinde kabiliyete ulaştık. Beklentimiz tabi ki yüzde 100- 90 gibi bir yerde olması bizi rahatlatacaktır akışlarla ilgili konuda. Tabi bu teknik aksaklıkları göz ardı ederek söylüyorum.”

İLK CİDDİYE ALMASI GEREKEN YER YSK’NIN KENDİSİDİR

Twitter fenomeni Fuat Avni’nin sandık başında olacabileceklerle ilgili iddialarının sorulması üzerine Aksünger, "Bununla ilgili basında bazı polemikler oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tür şeylerdeki resmi bir açıklaması değildir. Bize her yerden bir takım ihbarlar geliyor. Hepsini de ciddiye alıyoruz. İlk ciddiye alması gereken yer YSK’nın kendisidir. AKP’nin sandık görevlileri kimlerdir göremeyiz. Her gelen ihbara göre söylüyoruz, hiçbirini hafife almıyoruz. Hepsi ile ilgili arkadaşlarımıza gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Doğrudur, yanlıştır bilemiyoruz, polemiktir bence. Çıkıp YSK bir açıklama yapabilir. YSK bununla ilgili önlem alması gerekir.” şeklinde konuştu.

FUAT AVNİ, CİDDİ BİR ORGANİZASYONDUR

Sandık başında yapılacak hilelerle ilgili çok ilginç iddiaların geldiğini aktaran Aksünger şunları söyledi: "Bir tanesini örnek vereyim. Birkaç yerden birden geldi. Bir yüzük takılacakmış, o yüzükle CHP veya başka bir partinin çıkan oyunun gösterdikten sonra tekrar bakarken üstüne bir çizik atılacak tarzında. Yüzükten bir çizik gibi bir şey. O da geçersiz sayılacak tarzında bir şey söylüyorlar. Bunun tarzında çok şey geliyor. Ama hiç birisine ben ‘yok öyle bir şey olmaz ‘ demiyorum. Ortada öyle bir paranoya oluştu ki, benim açımdan da öyle. Fuat Avni meselesi bizim meselemiz değil ama sonuçta, demokrasinin darbe yiyeceği bir yerle ilgili bir iddia var ortada. Daha önceki iddialarına baktığım zaman da çoğunda da iddiaları doğrulanacak şeyler de çıktı. Zaten Fuat Avni de herhalde bir tane adam değil yani. Fuat Avni ciddi bir organizasyondur. Bir tane adam var, kafasına göre uyduruyor demek biraz hafife almak olur.”