Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, siber saldırılara karşı sirkeli suyla önlem alındığını belirtti. Aksünger, "Şöyle bir hurafe var aslında, sarayın sağına soluna sirkeli su atıyorlarmış, hanım efendi atıyormuş bunların hepsini Emine Erdoğan atıyormuş, ben söyleyenlerin yalancısıyım. Böyle bir hurafeye kurban olan birileri var. Siber saldırılara karşı sirkeli su." dedi.

Erdal Aksünger, CHP genel merkez binasında seçimlerde alınacak önlemlerle ilgili soruları cevapladı. "Türkiye’ye siber saldırı olabilir mi, bununla ilgili alınan önlemler yeterli mi?’ sorusu üzerine CHP'li Aksünger, Türkiye’nin çok siber saldırı tehdidi altında düşünmediğini ifade etti. Aksünger, şöyle devam etti: "Elektrik kesintisi noktasında olayların da başlangıcındaki olanlardan bir tanesi de siber saldırı konusuydu. Olma olasılığı var mı var. Türkiye’de elektrik kesintilerinde siber saldırıya maruz kalma ihtimali yüksek. Uluslararası çok büyük şirketlerin bundan dolayı kaynakladığını söylediler ama İterconnect sistemden attığını kimse söylemedi. 50ghz altına düşürdüğünde aslında seni oradan attılar."

Saldırılara karşı alınması gereken tedbirleri dün aktardığını hatırlatan Aksünger, "Sirkeli suyla TİB’de önlem alıyorlarmış. Ben zannediyorum ki öyle bir önlem Türkiye’nin hem askeriyesinde hem emniyetinde hem istihbarat teşkilatında sirkeli su bulunduruyorlarmış hükümet. TİB’de öyle bir şey ortaya çıktı." dedi.

Aksünger, sirkeli suyla ilgili hurafelerin olduğuna değinerek şunları söyledi:
"Şöyle bir hurafe var aslında, sarayın sağına soluna sirkeli su atıyorlarmış, hanım efendi atıyormuş bunların hepsini, Emine Erdoğan atıyormuş, ben söyleyenlerin yalancısıyım. Böyle bir hurafeye kurban olan birileri var. Siber saldırılara karşı sirkeli su. Korur mu korumaz mı bilmiyorum ama geçmişte bunun koruduğunu söyleyenler olmuş."