Aktif Eğitimciler Sendikası yönetimi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na paydaşlarıyla birlikte haklı tepki ve iptal talepleri dikkate alarak yüzbinlerce eğitimciyi olumsuz etkileyecek zorunlu rotasyon uygulamasından vazgeçilmesini sağlaması nedeniyle teşekkür etti.

Aktif Eğitimciler Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) keyfiliklere açık uygulamalardan rahatsız olan meslek örgütlerinin ve mağduriyetlere açık hale getirilen yüzbinlerce eğitim çalışanının haklı uyarı ve itirazlarını dikkate alarak rotasyon uygulamasından vazgeçtiğini açıklaması üzerine yazılı değerlendirmede bulundu. Açıklamada, “Aslında rotasyon gibi, ilgili öğretmenlerimiz, aile bireyleri ve öğrencilerini başta olmak üzere, yüzbinlerce insanın hayatını yakından ilgilendiren düzenlemelerin gerekliliği konunun tüm ilgilileriyle etraflıca görüşülmeli ve belli bir mutabakat sağlandıktan sonra uygulanmalıdır. Aksi halde, ya kimseyi hoşnut etmeyen bir uygulamaya imza atılarak eğitimin vazgeçilmezi öğretmenlerimiz tedirgin ve mutsuz edilir, ya da oluşturulan anlamsız tedirginliklerin ardından bu uygulamalar iptal edilir ki her iki halde de eğitim çalışanları olumsuz etkilenmektedir. Eğitimde öğretmenlerin, velilerin, meslek kuruluşlarının ve eğitimin diğer paydaşlarının konu hakkındaki fikirlerini almadan, konuyu ekonomik, sosyolojik, teknik vb. bütün boyutlarıyla tetkik etmeden sadece ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla atılacak hiçbir adımın ülkemize ve insanımıza faydasının olmadığına yakın tarihimiz tanıktır.” ifadeleri yer aldı.

Eğitimin tüm paydaşlarının rotasyon konusundaki genel kanaatlerinin olumsuz olduğunun ise yıllardır MEB ve ilgilileri tarafından bilindiğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi: "Buna rağmen Bakanlığın milli eğitim sistemimizde çözüm bekleyen çok daha hayati sorunlar varken, bu sorunlarla ilgilenmek yerine kimsenin hoşnut olmadığı zorunlu tayinlerle meşgul olması son derece manidardır. Ülkemiz eğitimi -maalesef- son yıllarda akademik ve eğitsel boyutu itibariyle tarihin en başarısız dönemlerini yaşamaktadır. Üniversite sınavlarında sıfır puan alan yüzbinler, ilkokul ara sınıflar, ortaokul ve liselerde okuma yazma bilmeyenler, uluslararası sınavlarda listenin son sıralarındaki yerimizin kemikleşmesi, okuma alışkanlığının dijital araçlara feda edilmesi vb. akademik engeller; uyuşturucu vb. bağımlılık yapan madde kullanımının ilkokul düzeyine düşmesi ve yaygınlaşması, okullarda şiddet, çeteleşme vb. zorbalıkların popüler hale gelmesi, bazı öğrencilerin adeta okul güvenliği için tehdit oluşturması vb. eğitsel engeller devletimizin ve milletimizin bugünlerine zarar verdiği gibi yarınları için de tehlike arz etmektedir. Aktif Eğitimciler Sendikası yönetimi, bu nedenle MEB’in eğitimdeki başarısızlıkları yenebilmek için eğitimin gerçek sorunlarını çözmek için çalışması ve eğitim kamuoyunda huzursuzluklara sebep olan tüm uygulamalardan vaz geçmesini istedi. Ayrıca; rotasyona tabi tutulacak binlerce personele ödenecek harcırah ve diğer giderlerde kullanılacak olan kaynağın; atama bekleyen öğretmen adaylarının atanmasında, dezavantajlı bölgelerde çalışmayı teşvik edecek ek ödemelerde, okulların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında, okullarda sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri için ihtiyaç duyulan sosyal donatıların oluşturulmasında, sınıf mevcutlarının makul sayıya çekilmesinde, eğitim çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesinde kullanılması talep edildi."