Siyasi partilerde 7 Haziran’da yapılması planlanan 25. dönem milletvekili genel seçimleri öncesi adaylık süreci devam ediyor. Aday adaylıkları başvurularını almaya devam siyasi partilerden MHP’nin Antalya teşkilatında bir ilk yaşandı. Antalya’da Alevi Tolga Alıcı, milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Kepez ilçesi Altınova Mahallesinde düzenlenen toplantıda konuşan Alıcı, kendisini Türkmen Tahtacıları diye bilinen Alevilerden olduğunu söyledi. Antalya’da bugüne kadar hiçbir siyasi partiden kendilerini temsil edecek, sorun ve sıkıntıları dile getirecek bir kişinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) olmadığına dikkat çeken Alıcı, "Bundan dolayı ben de bu kutlu yola, onurlu yola çıkarken Türklüğümüzün en çok hissedildiği ve yaşandığı MHP’yi seçtim. Türk toplumunun her geçen gün ayrıştırıldığı, insanların sınıflandırıldığı, devletin tüm organlarının taraflaştırıldığı, ülkenin tüm mekanizmalarının bilinçli ve belirli bir plan doğrultusunda atıllaştırıldığına şahit oluyoruz. Başta ailem sonra sizler sonra tüm ülke adına ciddi gelecek kaygıları yaşıyoruz. MHP, beni ve kültürümü sonuna kadar temsil eden bir partidir. Özü ve sözü bellidir. Değerlerinden taviz vermedi vermez. Rahat çalışabileceğim tek siyasi parti MHP’dir. Burada olmaktan onur duyuyorum." ifadelerini kullandı. Alıcı, Alevi kesiminin sadece CHP ile anılmasının yanlış olduğunu, MHP’de çok Alevi vatandaşı olduğunu ifade etti.

HEPAR İL BAŞKANI DA DESTEK VERDİ


Toplantıda protokol sıralarında HEPAR İl Başkanı Nagihan Özdemir’in olması da dikkat çekti. Özdemir’in Alıcı ve diğer MHP parti yöneticilerin konuşmasını dikkatle dinlemesi ve alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özdemir, 'HEPAR, MHP’ye seçimlerde destek verecek mi?' sorusuna cevap vermekten kaçınarak şunları söyledi: "Genel başkanımız Sayın Bahçeli ile görüştü. Görüşmelerin cevabı halen verilmedi. Kendileri büyüklerimiz ne talimat verirse biz de ona göre hareket edeceğiz, sizlerle paylaşacağız. Birkaç güne kadar gerekli açıklamalar yapılır."

Özdemir, HEPAR’da MHP’li siyasilerin çok olduğunu, iki parti arasında kaynaşmanın da iyi bir noktada olduğuna dikkat çekti. Kendi partilerinde de adaylık sürecinin devam ettiğini anlatan Özdemir, "Buraya özel misafir olarak davet edildim. Bizim yönetimimizde eski MHP’liler var. Onları kıramazdım, onun için buradayım." dedi.