Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Dr. Muhittin Taşdoğan, "İntikam duygusuyla hareket eden hükümet, Doğu’da yaşanan terör rezaletinin, yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üzerini örterek tüm odak noktasını cemaate çevirmiştir. İftira ve uydurma dosyalarla operasyonlar yaparak algı operasyonu oluşturmaktadır." dedi.

MHP Gaziantep İl Başkanı Dr. Muhittin Taşdoğan, basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep’in asayiş kurbanı olduğunu ifade eden Başkan Taşdoğan, geçtiğimiz günlerde Gaziantep merkezli polise yönelik yapılan operasyonu eleştirdi. Gözaltına alınan 22 polisin serbest bırakıldığını hatırlatan Taşdoğan, hükümetin bu tür operasyonlarla kendini temizleme çabası içerisinde olduğunu söyledi.

"Soruşturmayı yürüten savcı, ‘ifadelerini yarın alacağım’ cümlesi ile olaydaki ciddiyetsizliğini zaten ortaya koymaktadır." diyen Taşdoğan, şunları kaydetti: "Amaç ortaya çıkan ses kayıtlarıyla sözde ak olan hükümetin kara lekesini temizlemektir. İntikam çabasıyla yanıp tutuşmaktır. Ülkenin tüm sorunlarını bir köşeye iterek intikam duygusuyla hareket eden hükümet yetkilileri, Doğu’da yaşanan terör rezaletinin, yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üzerini örterek tüm odak noktasını cemaate çevirmiştir. İftira ve uydurma dosyalarla operasyonlar yaparak algı operasyonu oluşturmaktadır."

'DANANIN KUYRUĞUYLA İMADA BULUNANLAR KAÇACAK DELİK ARAYACAK'

Gaziantep’in sorunlarının bir köşeyi itildiğini söyleyen Taşdoğan, hükümet yetkililerinin at gözlüğü taktığını vurguladı. Ülkenin huzuru seçimden sonra MHP ile bulacağını ifade eden Taşdoğan, Gaziantep’in şu anda önlenmesi gereken sorununun asayiş olayları olduğunu ifade etti. Gaziantep’te her geçen gün asayiş olaylarının arttığını belirten Taşdoğan, "Her geçen gün daha da artan cinayet olaylarının ardı arkası kesilmiyor, fakat hükümet yetkilileri at gözlüğü takmışçasına sadece içlerindeki intikam ateşini sahnelemektedirler. Şehrimizi görmezden gelen hükümet yetkililerini Gaziantep halkı da seçimlerde görmezden gelecektir. Doğu’da boru öttürdüğünü sananlar ve dananın kuyruğuyla imada bulunanlar kaçacak delik arayacaklardır." diye konuştu.

'TÜRKİYE’DEKİ TERÖRÜ GÖRMEYEN BAŞBAKAN, DÜNYA GÜNDEMİNE GELEBİLMEK İÇİN YÜRÜYÜŞE KATILDI'

Dünyanın hiçbir noktasındaki terör olaylarını tasvip etmediklerini açıklayan Taşdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ülkedeki terör olaylarını görmezden gelerek Fransa’daki yürüyüşe katılmasını kınadı. Taşdoğan, "İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısında dahil olmak üzere böyle bir yürüyüşün Türkiye’de yapıldığını düşündüğümüzde diğer ülke liderleri yine aynı duyarlılığı gösterecek miydi merak ediyoruz? Başbakan kendi ülkesindeki terör saldırıları konusunda kılını kıpırdatmazken sırf dünya gündemine gelebilmek için bu yürüyüşe katılmıştır. Hükümetin ve yetkililerinin bu vurdumduymaz tavırlarını kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

'SURİYE SINIRINDA GÜVENLİK KALMAMIŞTIR'

Suriye sınırının yol geçen hanına döndüğünü vurgulayan Taşdoğan, "Suriye sınırında güvenlik kalmamıştır. Elini kolunu sallayarak insan geçmektedirler. Geçenlerin PYD mi, IŞİD mi, Özgür Suriye Ordusu mu olduğu belli değil. İlgili bürokratları görevlerinin başına davet ediyoruz." dedi.

Genel seçim çalışmaların sürdürdüklerini açıklayan MHP Gaziantep İl Başkanı, Şehitkamil ve Şahinbey ilçe kongrelerini tamamlayarak, seçimi kazanacaklarını sözlerine ekledi.