Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Solmazgül, “Ege Üniversitesi'nde tutuşturulan fitne ateşi yüzünden bir kardeşimiz şehit olmuştur. Bu fitne ateşinin diğer üniversitelere yayılması için büyük provokasyonlar yapılmaktadır. Biz Alperenler olarak hiçbir şekilde provokasyona gelmedik ve gelmeyeceğiz.” dedi.

Süleyman Solmazgül, yaptığı açıklamada, İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Üniversitelerin, siyasi tartışmalardan sıyrılarak bilimsel çalışmalarla gündeme gelmesini istediklerini belirten Solmazgül, “Üniversiteler bilimde söz sahibi olmalı, sanayi hamlesini gerçekleştirmeli, aynı zamanda bunu yaparken kendi milli, manevi, kültürü ve benliğiyle yükselen bir duyarlılığa sahip nesillerin ilim yuvası olmalıdır. Fakat bugün her türlü fikrin barındığı üniversiteler, ilim yuvası olmaktan çıkmakta, fitne ve şer yuvası haline dönüşmektedir. Ege Üniversitesi'nde tutuşturulan fitne ateşi yüzünden bir kardeşimiz şehit olmuştur. Bu fitne ateşinin diğer üniversitelere yayılması için büyük provokasyonlar yapılmaktadır. Biz Alperenler olarak hiçbir şekilde provokasyona gelmedik ve gelmeyeceğiz. İlim yuvası olması gereken üniversitelerimizde gençlerimiz birbirlerine tahammül etmeli ve saygılı olmalıdırlar. Gençlerimiz fikirlerini dile getirirken şiddet dilini değil, hukuk çerçevesinde sevgi ve saygı dilini kullanmalıdırlar. Yine fikirler dile getirilirken vatanın bölünmez bütünlüğünü, devletimizin, milletimizin birlik ve beraberliğinin yükselmesini sekteye uğratacak söylemlerden ve eylemlerden uzak durulmalıdır.” diye konuştu.

“Biz Alperenler olarak ‘Yaradılanı sevdik, Yaradan'dan ötürü’ anlayışıyla hareket etmekteyiz.” diyen Solmazgül; milletin birliğine, kardeşliğine, milli ve manevi değerlerine, vatanın bütünlüğüne, devletin bağımsızlığına ve bekasına, anayasal düzeni bozmaya çalışanlara karşı fırsat vermemek gerektiğini ve halel getirecek her türlü yapılanmanın karşısında olduklarını bir kere daha belirtmek istediklerini ifade etti. Solmazgül, şöyle dedi:

"Yine biz Alperenler milletimizin derdiyle dertlenen, yüreği Tillolu, Menzilli, Arvaslı, Selahattin Eyyubi'yi de kendine ced eden bir zihniyetin takipçisi ve yine biz, bin yıllık tarihinde bir tek yezidi bile tanımamış, yüreği Ehli Beyt sevgisiyle dolu olan semahları, semaları kilimin özlü bir deseni diye sevmiş, bid'at nedir bilmeyen temiz Müslümanlarız. Bizim bu topraklarda yaklaşık bin yıldır inşa ettiğimiz ve yedi iklime hükmeden medeniyetimizin temelinde aşk vardı, sevgi vardı. Müslüman olmayanı dahi Allah'ın emaneti sayan canını, malını ve namusunu aziz tutan bir müsamaha ve sıcaklık vardı. İşte bunca sıcaklığın, samimiyetin, fedakârlığın olduğu bir coğrafyada ayrılığın, fitnenin körüklenmesi, öteki üzerinden derin ve karanlık hesapların yapılmasını asla kabul etmiyoruz."

Alperenler olarak, ülkenin geleceği olarak gördükleri üniversite öğrencileri üzerinden yakılmaya çalışılan bu fitne ateşine karşı tedbirler alınması gerektiğinin altını çizen Solmazgül, “Başta üniversite rektörlerimizi, kolluk kuvvetlerimizi, savcılarımızı ve devletimizin etkili ve yetkili mercilerini, gerekli tedbirleri, önlemleri almaya, aykırı davranışta bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya davet ediyoruz. Halkımızı da sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.