Alperen Ocakları Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Solmazgül, yazar Kadir Mısıroğlu’nun BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Milli İttifak’ı hedef alan sözlerine ilişkin olarak, “Demokrasi dışı arayışlar içerisinde olan bir kısım şer odaklarının yıpratma ve algı operasyonları, şimdilerde çakma üstatlar tarafından yapılmaktadır.” dedi. Solmazgül, “Mustafa Destici beyefendiye ahlaksızca hakaret eden sözde tarihçi müsvettesi Kadir Mısıroğlu'nu edebe davet ediyoruz." diye konuştu.

Süleyman Solmazgül, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete yakınlığı ile bilinen yazar Kadir Mısıroğlu’nun Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak'ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Mısıroğlu’nun BBP lideri Mustafa Destici için kullandığı ağır sözleri kınayan Solmazgül, şöyle devam etti: “Demokrasimizin vazgeçilmezi olan bir seçim dönemi geçirmekteyiz. Bu seçim döneminde anti-demokratik seçim yasası ve yüzde 10'luk seçim barajı engeli yüzünden milletimize alternatif olmak ümidi ile Türk demokrasi tarihinde güzide bir yeri olan Saadet partisi ile seçim ittifakı yapmış bulunuyoruz. Vatana ve millete hizmet etmek ülküsüyle bu seçimde de çocuklarımızın süt paralarından keserek yarışmaktayız. Bizler bu yarışın neticesini kuldan değil, tıpkı şehit liderimiz gibi Cenab-ı Hak'tan bekleyenleriz. Gayemiz karşılıksız olarak millete hizmet etme davasıdır. Ancak her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de partimize ve sevenlerimize seviyesizce ve ahlaksızca saldırılar yapılmaktadır. Demokrasi dışı arayışlar içerisinde olan bir kısım şer odaklarının yapmış olduğu bu yıpratma ve algı operasyonu şimdilerde, çakma üstatlar tarafından yapılmaktadır.”

Mısıroğlu’nu edepli olmaya davet eden Solmazgül, şöyle devam etti: “Mustafa Destici beyefendiye ahlaksızca hakaret eden sözde tarihçi müsvettesi Kadir Mısıroğlu'nu edebe davet ediyoruz. Kaderci tarih anlayışı ve objektif bir bakış açısı ile şanlı tarihimizi katlettiği yetmediği gibi şimdi de en buhranlı dönemlerde milli iradeden yana tavır alan ve Türk siyasi tarihinde vesayetçi geleneğe dik duruş sergileyen partimize saldırmaktadır. Asılsız, belgesiz ve bir kısım meczup ve maceraperestin hatıratlarını kaynak kabul ederek, kaderci tarih anlayışıyla yorum yaparak tarihçilik etiğini yıkan ve tarihi katleden bu kişi, cumhurbaşkanlığı seçiminde de kendi tercihine oy vermeyen insanımızı kafir saymaktaydı. Bizler millete hizmet yolunda bu ve bunun gibileri muhatap kabul edecek değiliz. Lakin yalan yanlış bilgi ve iftiralarla milletimizi zehirlemesine göz yumamayız. Kitaplarında bile yalana ve dolana başvuran, objektiflikten kaçınan kişiden tarihçi de olmaz. Seviyesiz ithamlarını kendisine iade ediyoruz.”