HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, AK Parti, CHP ve MHP'nin ne istediği ve hangi yolda olduğunu önce beyan etmeleri gerektiğini belirterek, "Doğruyu nasıl destekleyeceğiz, hangi yanlışlara karşı çıkacağız; AKP, CHP, MHP neye evet diyor neye hayır diyor, önce bunun bir netleşmesi lazım." dedi.

Meclis'te gazetecilere açıklamalarda bulunan Tan, Parti Meclisi ile MYK’da bugün yapılacak toplantılarda bütün seçeneklerin masaya yatırılacağını dile getirdi. Kamuoyuna takip edilecek yol haritasının açıklanacağını belirten Tan, demokrasilerde çarelerin tükenmeyeceğini vurguladı. Halkın AK Parti'yi, Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı'nı kapıldıkları sarhoşluktan uyandırdığını ifade eden Tan, 8 Haziran sabahı acı bir kahve içirdiğini, kendine getirdiğini ve onların da bir iki güne kadar eskisi kadar göklerde bulutlarda olmadığını göreceklerini söyledi.

Görüşerek, konuşarak Türkiye'nin sıkıntılarını çözmeye çalışacaklarını anlatan Tan, suyun akıp yolunu bulacağını ve halkın rahat olmasını istedi. CHP-MHP koalisyonuna HDP'nin dışardan destek verip vermeyeceğine ilişkin bir soruya ise Tan, buna partinin yetkili kurullarının karar vereceğini ifade etti. Her parti gibi kendilerinin de olmazsa olmazı bulunduğunu dile getiren Tan, bunun demokratik bir Türkiye olduğunun altını çizdi.

Başta Kürt sorunu olmak üzere onlarca yüzlerce sorun bulunduğunu anlatan Tan, bunlarla ilgili çözüm konusunda hangi parti bir program koyarsa hükümette olmasalar bile destekleyeceklerini ifade etti. Hükümeti içerden destek veya dışardan desteğin şarta bağlı olduğunu dile getiren Tan, Türkiye'ye güven verecek, sorunları çözecek kim ne getirirse bunun destekçisi olacaklarını vurguladı.

Şu an AK Parti, CHP ve MHP'nin ne istediği ve hangi yolda olduğunu önce beyan etmeleri gerektiğini anlatan Tan, "Doğruyu nasıl destekleyeceğiz, hangi yanlışlara karşı çıkacağız; AKP, CHP, MHP neye evet diyor neye hayır diyor, önce bunun bir netleşmesi lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal görüşmesine ilişkin bir soruya ise Tan, "Bu tip görüşmelerin tamamını olumlu bulurum. Demokrasi konuşma ve uzlaşma rejiminin, sisteminin adıdır. Dolayısıyla ben senle konuşmuyorum, o senle konuşmuyor diye bir sistem olmaz. Bu konuşmalar olumludur, inşallah olumlu şeyler çıkar." karşılığını verdi.