HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizler ve ekonomi konusundaki açıklamalarını eleştiren Tan, "Döviz çıldırdı, döviz borcu olan birisi olarak ben de çıldıracağım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz konusundaki müdahalelerinden sonra bu konuda en önemli muhatap ve birinci derecede sorumlu kişinin Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu dile getiren Tan, "Başbakan var mı yok mu belli değil. Bir aydır bu kriz var, daha yeni Merkez Bankası ile toplanıyorlar ve ne yapalım diye karar almaya çalışıyorlar. İş işten geçtikten sonra Türkiye'nin borcu 80 milyar lira arttıktan sonra, ithalat ve ihracat dengesi alabora olduktan sonra, tabiri caizse sel gidip, öküzü, mandayı, camışı götürdükten sonra ne yapalım diye toplantı yapıyorlar." şeklinde konuştu.

"Olur olmaz, bilir bilmez konularda ekonomiye müdahale eden Erdoğan, doğacak neticelerin de hesabını vermesi gerekiyor." diyen Tan, "Ülkeye verilen zarar neyse, batan kaç kişi varsa, ülkeden kaçan ne kadar para varsa bunların hesabını verebilmelidir. Hesabını verdikten sonra istediğin lafı söyle ama 'ben yakarım, yıkarım, bozarım, hiç bir sorumluluk almam ve hesap da vermem' derse, böyle bir siyaset olmaz. Başbakan ve Merkez Bankası kamuoyuna çıkıp bir şey söylemek zorunda. Bir şey söylemek derken de hikaye anlatmadan, masal okumadan, doğru düzgün olan bitenleri anlatmalı. Nasıl bir kriz yönetimi düşünüyorlar, bunun ülkeye maliyeti ne olacak? Bunu anlatmalı. Bu zamlardan çok kısa bir süre sonra etkilenecek olan halka bir şey söylemek zorundalar." dedi.