HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı'na "Bu kadar çatışma, gerilime sebep olma, dostla düşmanla hergün çatışma, günde 5 saat konuşma, sonunda en yakınındakiler tahammül edemeyecekler." dediklerini ama inanmadığını dile getiren Tan, kendi arkadaşlarının da 'yeter artık' demeye başladığını ifade etti.

"Herkes kendine çekidüzen vermezse bu iş karakolda bitecek." diyen Tan, karakolda biterin kasdının 'tekrar birbirimizi vuralım' olmadığına dikkat çekti. Çoluk çocuğun da 'yeter artık' demeye başladığını ifade eden Tan, bu durumun çözüm sürecine, iç barışa, toplumsal huzura da zarar vereceğinin altını çizdi. Öcalan'ın metninin değiştirildiği iddialarıyla ilgili bir soruya Tan, "Metnin ilk halini görmedim, son halini biliyorum sizin gibi. Bu konuda bilgi sahibi değilim. Süreç seffaf olmadığı sürece her kafadan bir ses çıkacaktır." karşılığını verdi. Bir başka soru üzerine Tan, Erdoğan'ın ustalık döneminde yaptığı hataları çıraklık döneminde yapmadığını belirterek kendine çekidüzen vermesini istedi.

KPSS operasyonuyla ilgili bir soruya da Tan, "Devletin çivisi çıktı." ifadelerini kullandı. "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısının sözleri birbiriyle çelişirse vatandaş kime güvenecek, sınavda hile varsa hangi sınava sokacak, hangi hakime güvenecek?" diye soran Tan, "Güven gitti, kurumlar yıkıldı, devlet adamları, siyasetçilerin sözlerine güven bitti. Hangi sistemi kurarsak kuralım, aynı endişeler varsa birşeyi çözmeyecek." şeklinde konuştu.