İçişleri Bakanı Selami Altınok, Yüksek Seçim Kurulu'nun(YSK) sandık taşınmasına ilişkin kararını değerlendirdi. Altınok, "Biz seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi noktasında hükümetimize, İçişleri Bakanlığımıza ne düşüyorsa her türlü tedbiri aldık. Bundan sonra da aynı şekilde kararlılıkla götüreceğiz. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde herhangi bir problemle karşılaşmayacağız." dedi.

Altınok, Gaziantep'te 9 ilin valisiyle seçim güvenliği toplantısında buluştu. Burada yaptığı açıklamada 1 Kasım genel seçimlerinin güvenli bir şekilde yapılması için gerekli tedbirleri aldıklarını açıklayan Altınok, YSK'nın sandık taşınmasına ilişkin kararıyla ilgili olarak şunları söyledi: "YSK'nın kararını ne yönde olacağını bilmediğimiz için, karar aleyhte olacak şekilde de, lehte olacak şekilde tedbirlerimizi aldık. Biz seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi noktasında hükümetimize, İçişleri Bakanlığımıza ne düşüyorsa her türlü tedbiri aldık. Bundan sonra da aynı şekilde kararlılıkla götüreceğiz. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde herhangi bir problemle karşılaşmayacağız. Karşılaşmayacağımızı da değerlendiriyorum."

Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Altınok, "Hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerle ilgili de her türlü güvenlik tedbirini almaktadır. Kamu güvenliğinin sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi görevi bakanlığımıza aittir. Seçim güvenliği ile ilgili tedbirlerimizi seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasını kapsayacak şekilde titizlikle planlıyor ve uyguluyoruz." açıklamasında bulundu.