Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliğinde görevli Siyasi İşler Müsteşarı Justin P.Friedman, geçtiğimiz günlerde bombalı saldırıya uğrayan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Fredman'ın parti binasında HDP İl Eş Başkanı Selman Günbat karşıladı.
Günbat'a kendisine zaman ayırdığı için teşekkür eden Friedman, "Bugün Mersin'de hem sizi hem CHP'yi hem MHP ve AKP'yi dinlemeye geldim. Seçim yaklaşırken konumunuzun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Basının da bu kadar ilgi göstermesi beni mutlu etti. Ben seçimlere katılan biri değilim, sadece bir gözlemciyim. Buraya geliş nedenim seçimlerle ilgili bilgi sahibi olmak ve dinlemek. Demokratik toplumda hiçbir şekilde bir kampanya için şiddete yer yoktur. Amerikan Büyükelçiliği açısından biz burada çok adil, dürüst bir seçimin olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Günbat ise sürecin yakından takip etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. "Seçimlerde tarafsız bir gözlemci sıfatıyla bu ülkenin gidişatında etkili olabilmelerini diliyoruz" diyen Günbat, şunları söyledi: "Biliyorsunuz seçim süreçlerinde özellikle yapılmak istenilenlerin bizim siyasal görüşlerimiz adına bizleri seçim dışı bırakmak için yapılanları hep birlikte izliyoruz. Bu konuda özellikle tarafsızlık ilkesi ile hareket edebileceklerine ve bu ülkenin geleceğinde, önümüzdeki süreçte daha ciddi saldırılarında gelişebileceğini düşünüyoruz. En son 4 gün önce bize karşı uygulanan öldürme amaçlı şiddete dahi biz gerekli sağ duyuyu göstererek duyarlılılğımızı gösterdik, bundan sonrada aynı tavrımımızı devam ettireceğiz."

Kalan kısma basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Fredman, il binasının saldırıda hasar gören bölümlerini gezerek Günbat'dan bilgi aldı.