Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Ankapark için yurt dışından getirtilen milyonlarca liralık dinozorların ardından oyuncak alanı için alınan araçların da maliyeti ortaya çıktı. Proje için satın alınan antika ve çarpışan arabalar ile vahşi batı treni ve jet taksilerin 2 milyon 690 bin 658 TL'ye mal olduğu belirtildi. Kamu İhale Kurumu (KİK) sitesindeki bilgiye göre ihaleye tek bir firma katıldı ve kazandı. CHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Doğan Yılmazkaya, "Madem paramız bu kadar çok, neden her yağmurda göle dönen şehrin altyapısı düzeltilmiyor?" diye sordu.

Yapım maliyetleriyle Ankara Büyükşehir Belediye bütçesini alt üst eden Ankapark, satın alınan oyuncaklara ödenen paralarla da dikkat çekiyor. Kamu İhale Kurumu Elektronik Kamu Alımları Platformu'ndaki ihale bilgilerine göre; belediye, Ankapark'ın oyuncak alanı için satın alınan antika ve çarpışan arabalar ile vahşi batı treni ve jet taksi satın aldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 25.03.2015 tarihinde yapılan ihaleyi, tek teklif veren Açıkhava Fabrikası Medya Reklamcılık Hizmetleri Anonim Şirketi kazandı. Beş kısım hizmet alımı için 2, 3 ve 4. kısımlarda yerli malı teklifi için yüzde 15 fiyat avantajı uyguladı. Firma, 2 milyon 690 bin 658 TL'ye ihaleyi alarak araçları temin etti.

Bu arada Açıkhava Fabrikası Medya Reklamcılık Hizmetleri Anonim Şirketi de kendi internet sitesine Ankapark'ın görsellerini koyarak, yaptığı işi referansları arasında gösterdi. Görsellerde oyuncak alanı, alanda bulunan oyuncaklar ve diğer yeryüzü şekilleri görülüyor. Şu ana kadar 783 milyon TL para harcandığı açıklanan Ankapark'a yerleştirilen dinozorlar için de 14.2 milyon TL'lik harcama yapıldığı daha önce ortaya çıkmıştı.

YILMAZKAYA: PARA ÇOKSA NEDEN ALTYAPI YAPILMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankapark'ın en az 2 milyar TL'ye mal olacağını söyledi. İhalelerin 'ucu açık' olduğunu kaydeden Yılmazkaya, "Başkan, daha önce 783 milyon harcandığını, bu yıl için de 500 milyon daha harcanağını söylemişti ama ben en az 2 milyar liraya mal olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmazkaya, Ankara'nın pek çok sorunu varken belediyenin milyarlarca borcuna rağmen böyle bir yatırım yapmasını doğru bulmadığını söyledi. "Madem paramız çok -ki olmadığını biliyoruz- o halde daha bir hafta önce göle dönen şehrin altyapısı neden düzeltilmiyor?" diyen Yılmazkaya, Ankara halkının önceliklerinin dikkate alınmadığı eleştirisinde bulundu. Yılmazkaya, "Ankara halkına soralım; metro mu istiyorlar, altyapının düzelmesini mi istiyorlar yoksa dinozor, oyuncak araba gibi şeyler mi?" diye konuştu.