Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayları, Ankara’da Barış Mitingi öncesinde meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın ölümüne sebep olan patlamalar nedeniyle yas ilan etti ve seçim çalışmalarını durdurdu.

CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir araya gelen milletvekili adayları Ankara’daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını açıklayarak tüm seçim çalışmalarını durdurduklarını açıkladı. Gaziantep genelindeki tüm anons araçlarına müzikleri kapatarak merkeze dönme çağrısı yapıldı. CHP Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici, yaşanan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını açıkladı. Ekici, “Maalesef Ankara’da yaşanan ve çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Seçim çalışmalarımıza da son verdik.” dedi.

CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri ise barış için toplanan insanlara yapılan saldırının insanlık adına utanç verici olduğunu söyledi. Peri, ”Hiçbir şey insan hayatından önemli değildir. Barış için toplanan insanlara yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Seçim çalışmalarını da durdurma kararı aldık. Bizim için seçim değil insanlık önemli. Bu saldırının failleri ve düzenleyenler her kimse derhal bulunmalı ve cezası verilmelidir. Biran önce ülkemizde huzur ve barış ortamının sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mehmet Gökdağ ise insanlığa yapılmış bu saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. CHP olarak onlarca insan ölmüşken, çok sayıda yaralı varken seçim çalışması yapmayacaklarını belirten Gökdağ, “Çözüm çözüm çözüm. Bu işin çözümü ne ise artık yapılmalı. Artık insanlarımız ölmemeli. Bende bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyorum. Yapılan saldırı insanlığa ve ülkemizin barışına yapılmıştır. Ölen tüm vatandaşlarımızın başı sağolsun. Yakınlarının sabırlar versin. Biran önce huzur ve güven ortamının sağlanmasını diliyorum” şeklinde konuştu.