İstanbul’da Hakim Metin Özçelik’in, verdiği bir karar sebebiyle tutuklanmasının ardından eşi Dr. Hatice Özçelik de skandal bir gerekçeyle çalıştığı hastanedeki işinden çıkarıldı. Anneler Günü’ne denk gelen bir süreçte Dr. Özçelik’in işten çıkarılmasına sert tepki gösteren bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, “Bu cumhuriyet tarihimizde, ilk defa Anneler Günü’nde yapılan bir zulümdür.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan İşbilen, Hakim Özçelik’in, vicdanının ve hukukun üstünlüğünü gösteren son kararı ile Türk insanını umutlandırdığını söyledi. İşbilen, “Bu hakimimizin yaptığının mükafatlandırılması gerekirken, başka hakimlere ve hukuk tarihimize örnek olması beklenirken ne yazık ki hiç beklenmedik bir anda eşinin, Sayın Dr. Hatice Özçelik Hanımefendi'nin dik duruşu, eşinin yanındaki tavrı da örnek olacak nitelikte ancak maalesef Dr. Hatice Özçelik Hanımefendi, Anneler Günü’ne denk getirilerek görevinden atıldı. Bunun, bundan sonraki anneleri korkutmak, ürkütmek ve sindirmek için yapılmış olduğu kanaatini taşıyorum.” dedi.

'BU ZULÜMDÜR'

Bağımsız aday İşbilen, “Bu olay böyle anılacaktır. Bu zulme sessiz kalınmamalı, bütün ülkemiz kadınları bu zulme sesini yükseltmelidirler. Anneler Günü’nde gönül isterdi ki hiç böyle üzüntülü, üzücü bir anne haberiyle bu konuya girmeseydik ama ne yazık ki gündeme öyle bir düştü ki bunu söylemeden geçemedim. Bütün Türk halkının, hepimizin annelerinin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum, kutluyorum. Bütün annelerimizin, Sayın Dr. Hatice Özçelik Hanımefendi'nin bu ızdırabına, bu haline mutlaka bir ses vermelerini arzu ediyorum.” diye konuştu.

'ADANA’DA JANDARMANIN ÇÖZÜLMESİNE ALTYAPI HAZIRLANDI'

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili dört savcı ve bir albayın tutuklanmasını da değerlendiren Milletvekil İşbilen, “Son iki yıldır jandarma tartışılır hale gelmişti. Jandarmanın çözülmesine altyapı Adana’da hazırlandı ve bu altyapının ne yazık ki orada değerli albayın ve onun emrindeki komuta kademelerinde olan erlere varıncaya kadar buna alet edilerek kullanılmış olması, jandarmanın gündemde kalmasını sağlamış oldu. Şimdi torba yasa ile biz ne yaptık? Bu insanları sivil otoriteye bağladık. Ortaokuldan beri tamamen asker mantığıyla büyütülmüş, askeri teçhizatla donatılmış olan bir insanın hiç askerlikten anlamayan, askerlikle yakından uzaktan ilgisi olmayan bir iradenin altında bu insanların çalışması mümkün olabilir mi? Evvela jandarma buna hazır olmadığı gibi esas sivil otorite, bu insanları kullanmak için hazır değil. Bunu bu şekilde alelacele gündeme getirmekle, kalkıp da, ‘Jandarmayı sivilleştirdik, İçişleri'ne bağladık.’ demekle ben bağlandığını, bağlanacağını hiç düşünmüyorum.” dedi. MİT TIR'larının durdurulması olayında jandarma komutanı ile birlikte bir başsavcı, başsavcı vekili ve iki savcının tutuklandığını hatırlatan İlhan İşbilen, “Bir savcının, kendisine yapılan ihbarları değerlendirmemesi ve bunlar üzerinde operasyon yapmaması düşünülebilir mi? Onlar da vazifesini yaptı. Bu vazifeyi yaptığından dolayı mükafat elde edecekken ne yazık ki biz o değerli savcıları, mükafat olarak hapse gönderiyoruz. Savcı olarak bu insanları tutuklamakla herhalde bundan sonra savcılara da diyoruz ki, ‘Bak, bizim işimize burnunuzu sokarsanız bundan sonra diğer savcılar, siz de ayağınızı denk alın.’ Bunu mu demek istiyorsunuz? Sanıyorum bunu demek istiyorlar ama adalet uyur, uyandığı zaman bütün müktesebatını da geri alır. Ben bundan sonra bu hükmeden, hükmetmek isteyen insanlara bir parça daha dikkatli, insaflı, temkinli olmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.