Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, "Sistemi bu hale getiren sivil toplum örgütleri ve halkın eleştirel yaklaşımdan uzak tavrıdır. Partilerde hele liderler eleştirilemez. Kimse 'Kral Çıplak' diyemez." dedi. Subaşı parti listelerine giremeyen adayları da eleştirerek, "Aday adayları mutsuz... Listelere giremeyen aday adayları hala destek mesajları veriyorlar. Memnun görünüyorlar. Halbuki partilerinin uygulamalarından yanlışlarından hiç memnun değiller. Oysa kaşını çatsa, arkasını dönse sistem düzelir." ifadelerini kullandı.

"Partilerin keyfi uygulamaları ve liderlerin iktidarlarını perçinlemeye dönük tavırlarına karşı çıkılsa işler düzelmeye başlar. Bunda hatanın tümü partilerde değil, seçmen de duyarsız olabiliyor. Haksızlıklara karşı tavrını ortaya koymuyor, her daim halinden memnun görünüyor ve lider kadroları yanlışa devam ediyor." diyen Subaşı, "Siyaset bir gelecek ve sorumluluk projesidir. Ancak 'eti senin kemiği benim' diye 3 lidere teslim ettiğimiz vekillerimiz iradelerini liderlere ipotek ediyorlar." şeklinde konuştu.

'YOZLAŞMIŞ PARLAMENTER BİR SİSTEM VAR'

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DÖSİAD) kahvaltısına konuk oldu. İşadamlarının adaylıkla ilgili sorularını da cevaplayan Subaşı, "Milletvekilleri konuşamaz hale geldi, Meclis tıkandı. Bu rejime parlamenter sistem diyemezsiniz. Bunun adına ancak yozlaşmış bir parlamenter ya da başkanlık sistemi diyebiliriz." ifadesini kullandı.

Böyle devam etmesi halinde Türkiye'nin kaosa sürüklenebileceğini dile getiren Bağımsız Aday Hasan Subaşı, şöyle devam etti: "Bunda toplumun hatası var mı? Var... Aday adayları mutsuz. Batı ilçelerinden aday yok. Alanya'dan aday yok. Ama listelere giremeyen aday adayları hala destek mesajları veriyorlar. Oysa kaşını çatsa sistem düzelmeye başlar. Sistemi bu hale getiren sivil toplum örgütleri ve halkın eleştirel yaklaşımdan uzak tavrıdır. Partilerde hele liderler eleştirilemez. Kimse 'Kral Çıplak' diyemez. Parlamento iki önemli görevini; yasama ve denetim görevini yapamıyor. 4 bakan hakkında denetim yapabildi mi? Milletvekilleri kendileri söylüyor, hükümetten gelen teklifleri parmak kaldırıp, indirerek kabul ediyorlar. Oysa toplumun sorunları var. Esnafın, çiftçinin çözüm bekleyen dertleri var. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Öyleyse bu sistemi atalım. Ne yapalım? Kendimize özgü başkanlık sistemini getirelim. Tüm yetkiler başkanda toplansın, erkler ayırımı ortadan kalksın. AB kriterlerini tanımaya hazır bir iktidar, şimdilerde ne AB kriterlerini ne de evrensel hukuku tanımamaya başladı. Böylesi bir ortamda partilere gitmek yerine bağımsız adaylığı seçtim."

'MERKEZ SAĞDA DEMOKRAT BİR PARTİYE İHTİYAÇ VAR'

Soru-cevap bölümünde işadamlarının sorularını cevaplayan Hasan Subaşı, "Bağımsız aday olarak seçilirseniz ne derece başarılı olursunuz?" şeklindeki bir soruya, "Siyaset bir gelecek ve sorumluluk projesidir. Ancak 'eti senin kemiği benim' diye 3 lidere teslim ettiğimiz vekillerimiz iradelerini liderlere ipotek ediyorlar. Parlamento'da benim gibi bir-kaç ipoteksiz, 'şurada şu arıza var' diyebilecek vekilin olması yarar sağlar. Ayrıca merkezde bir partinin gereği ve merkez sağda revizyon ihtiyacı var. Merkezde bir liberal partiye ya da merkez sağda demokrat bir partiye ihtiyaç var. Kendi partimin toparlanmaya ihtiyacı var. Bütün bunlara katkı verebilirim." diye cevap verdi.