Seçim sandıklarının başında görev alacaklara yönelik 'Sandık Görevlilerinin Eğitimi Kursu' Antalya'da da açıldı. Başvurusunun bugün başladığı kursa katılmak için ilkokul mezunu olmak ya da okuma yazma bilmek yeterli olacak. 8 saatlik eğitimi tamamlayanlar 7 Haziran'daki seçimde görev yapabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı karar gereği, seçimlerde sandık görevlisi olacaklar kurs alacak. Tartışmalara neden olan bu kararın uygulanmasına başlandı. Antalya'da da sandık görevlilerinin eğitimine yönelik eğitim kursu açıldı. Aksu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan duyuruya göre kursa başvurmak için ilkokulu mezunu ya da okuma yazma bilmek yeterli olacak. Ayrıca, görevin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak da kursiyerlerde aranacak diğer şart.Bugün başlayan kurs başvuruları 30 Nisan'da sona erecek. Toplam 8 saatlik kurs ise 4-5 Mayıs 2015 tarihlerinde verilecek.

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, genel merkezlerinin bildirmesi üzerine haberdar oldukları kursa katılacaklarla ilgili listelerini hazırladıklarını belirterek, "Kurslar doldu' diye taleplerimiz karşılanmayacak olurlarsa biz de ona göre hareket edeceğiz. 'Kurslar doldu, alamayız' gibi bir pasif direnişle karşılaşırsak gereğini yaparız. Antalya'da 4 bin 667 sandık var. Biz boş bırakmayacağız. Eğer hepsini eğitebileceklerse hepsine eğitim aldırırız." diye konuştu.

MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya da "Arkadaşlarımız takip ediyor, teşkilatlarımıza talimat geçtik. Takipteyiz." dedi. Kaya, kursla ilgili düşüncesini ise şu sözle ifade etti: "Buradaki amaç kendi taraftarlarını sandık başında tutmak olabilir. AKP iktidarının bu konuda çok büyük maharetleri var. Yine o maharetlerden yararlanma hesapları içindeler."

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Galip Akın da genel merkezlerinin bildirmesi üzerine ilçe teşkilatlarına gerekli çalışmayı yapmaları talimatı verildiğini dile getirdi. Sandık başlarında görev yapanları geçmişte hakimlerin kamu görevlileri arasından seçtiğini anlatan Akın, "YSK, partiler de sandık başkanlarını bildirsin diye bir karar aldı. Onu uyguluyorlar. Her parti teklifini yapacak. Sandık müşahidi verebilen partiler teklifini verecek. Sandık başkanları bunlar içinden kura çekilerek belirlenecek." şeklinde konuştu.