Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya 1.sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, turizm sektörü çalışanlarının Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i tanımadıklarını söyledi. Dr. Kara, "Bakan olduğu 27 ay süresince bir kültür ve turizm bakanını 2 defa zorla getirenler, hızlı treni Antalya'ya nasıl getirecek merak ediyorum. 13 yıl içinde turizmin sorunlarına çözüm bulamayanlar, bundan sonra hiç bulamaz" dedi.

Side tarihi çarşıda esnaf ziyareti yapan Kara, esnafın sorunlarını yerinde dinleyerek not aldı. Her yıl 12 milyon yabancı 3 milyon yerli turisti ağırlayan Antalya'nın Türk turizminin merkezi olmasına karşın sezonun başladığı bu dönemde sahipsiz olduğunu belirten Kara, "Sahil şeridinde yaptığım seçim çalışmalarımda turizmciler ve turizm çalışanları ülkemizin kültür ve turizm bakanının kim olduğunu bilmiyor. Ne yazık ki böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bu acı bir durum. Esnaf, turizm sektörü ve turizmcilerde ülkemizin kültür ve turizm bakanı kim dediğimizde, ismini bilmiyor. CHP iktidarında kültür ve turizm bakanlığını birbirinden ayırarak turizmi turizmcilere bırakacağız." diye konuştu.

Türk turizmcisinin hiç bir dönemde bu kadar sahipsiz kalmadığını ifade eden Kara, 27 aydır Antalya'ya 2 defa gelen bir kültür ve turizm bakanının kronik hale gelmiş turizm sektörünün sorunlarına çözüm bulmasının hayal kurmaktan öte bir durum olamayacağının altını çizdi. İktidar partisinin, Antalya'da listeye koydukları milletvekili adaylarının arama motoru Google'de buldukları isimle seçime girdiklerini ileri süren Kara, Antalya'yı bilmeyen bu milletvekili adaylarının da halkın karşısına çıkıp oy istemeye yüzlerinin olmadığını ifade etti. Antalya turizminin en önemli sorununun, turizmin 6 ay ile sınırlı olması olduğunu belirten Kara, CHP iktidarında turizm sektörüne her zaman destek olacaklarını, kışın otellerin kapanmaması için turizm işçilerinin sigorta primlerinin yatırılması noktasında turizmcilere destek olacaklarını kaydetti.

13 yıldır turizmin sorunlarına çözüm getiremeyenlerin Antalya'ya hızlı treni de getirmelerinin ham hayal olacağını vurgulayan Kara, 'Uzağa çıkacağız demekle uzaya çıkılamayacağının iyi bilinmesi gerekir." diye konuştu.