Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu telefonla aradı. Kati Piri'nin, seçimin sonuçlanmasından sonra önümüzdeki süreçte yeni hükümet oluşumuna dair CHP’nin düşüncelerini dinlemek ve böyle bir hükümette yer almak bakımından öncelik verdiği ilkelerin neler olduğunu öğrenmek için aradığı belirtildi.

CHP genel merkezinden görüşmeye dair yapılan yazılı duyuruya göre; Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu telefonla aradı. Bugün yapılan ve 15 dakika süren görüşmede Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kamuoyuna da duyurduğu 14 ilkeyi izah etti. Bu ilkeler çerçevesinde Türkiye’nin hükümetsiz bırakılmaması yönünde çaba gösterileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP’nin önem vereceği konulardan birinin dış politika olduğunu ve bu çerçevede Avrupa Birliği ile ilgili konulara çok önem vereceğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tüm özgürlüklerin sağlanması, bu meyanda basın ve ifade özgürlüğü gibi konularda herhangi bir koalisyon ortağının CHP’nin bu ilkelerine tam onay vermesi gerektiğini belirtti. Avrupa Birliği müktesebatının Türkiye’de kabulü ve çağdaş medeniyet çizgisine Türkiye’yi çekmek için bahsettiği alanlarda CHP’nin içinde bulunacağı bir hükümetin çok hızlı adımlar atacağını da ifade eden Kılıçdaroğlu, böylece Avrupa Birliği ile yakınlaşmanın daha kolay hale geleceğinin altını çizdi.

KATİ PİRİ, ALDIĞI BİLGİLERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR ETTİ

Piri, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkilerinin yeni bir hükümetle birlikte yeniden ivme kazanabilmesini teminen, kendilerinin ellerinden gelen çabayı göstereceğini belirtti. AP Raportörü Piri, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği ilkelerin güvencesi olarak CHP’nin böyle bir koalisyonda yer almasından memnuniyet duyacağını söyledi.