Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP politikalarının halktan destek gördüğünü vurguladı. Seçimlerin ardından sürekli halkın içinde olan Arık, gittiği her yerde halkın kendisine “Hükümet kurulacak mı?” sorusunu yönelttiğini belirterek, “Ne mutlu ki bize, CHP’ye oy versin vermesin herkes bu konuda CHP’nin küçük hesaplar peşinde olmadığının bilincinde. CHP politikalarını takdir eden halkımız, kimin sorunun, kimin de çözümün parçası olduğunu çok iyi biliyor.” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin ardından sürekli halkın içinde olmaya gayret gösteren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, vatandaşlarla bir araya geldi. Tomarza’da vatandaşlarla sohbet eden Arık, sık sık vatandaşların “Hükümet kurulacak mı?” yönündeki sorularıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Arık, halkın CHP’yi yakından takip ettiğini belirterek, “Ne mutlu ki bize, CHP’ye oy versin vermesin herkes bu konuda CHP’nin küçük hesaplar peşinde olmadığının bilincinde. CHP politikalarını takdir eden halkımız, kimin sorunun kimim de çözümün parçası olduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu.

CHP politikalarının halk tarafından destek gördüğünü vurgulayan Arık, “Partimizin hem seçim öncesi gündeme getirdiği projeler, hem de seçimlerin ardından ortaya koyduğu ilkeli duruş halkımızdan büyük destek görüyor. Hükümetin kurulma süreciyle ilgili olarak da CHP’ye oy vermemiş vatandaşlarımız dahi CHP’nin çözümden yana çizgisini takdirle karşılıyor, desteklerini dile getiriyor. Biz de CHP olarak halkımızın bu ilgisine layık olmaya çalışacağız. Eğer hükümet ortağı olursak, seçim meydanlarında dile getirdiğimiz projeleri hayata geçirerek, halkımızın rahat bir nefes almasını sağlayacağız” dedi.

“SİYASİ HESAP PEŞİNDE KOŞMAK ÜLKEYE İHANETTİR”

Son dönemde artan terör olaylarına da değinen Arık, belirsizlik ortamının bir an önce sona erdirilmesini gerektiğine vurgu yaparak, “Gün siyasi hesap günü değildir. Her gün genç fidanlar toprağa düşüyor, yüreğimiz yanıyor. Böyle bir durumda siyasi hesaplar peşinde koşmak bu ülkeye ihanettir. CHP bu ihanetin içinde olmadı, olmayacaktır. CHP olarak dün olduğu gibi bugün de hiçbir siyasi çıkar peşinde koşmayıp, Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

“HALKIN ARASINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sık sık halkın arasında olmasının kimi çevreler tarafından “erken seçim” hazırlığı olarak yorumlanmasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 ay geçti. Biz seçildiğimiz günün ertesinde, seçimlerden önce olduğu gibi, yine halkımızın yanındaydık. Bundan sonra da halkımızın arasında olmaya devam edeceğiz. Biz seçimlerden önce sadece oy istemek için halkın arasında olmayacağımızın sözünü vermiştik. Şimdi bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. “