Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyaseten son dönemi olduğunu belirterek, "3 dönemliklerin halinden anlasa anlasa Vakıflar Bankası anlar diye düşünüyorum." dedi. Vakıflar bünyesinde bir katılım bankası kurulacağını da söyleyen Arınç, vakıfların bünyesinde imkanları ölçüsünde sermaye oluşturulacağını, Vakıf Katılım Bankası'nın alanında en iyilerden biri olacağını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde 'Vakıflar Haftası' sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu'nda açılış töreni düzenlendi. Törene Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Arınç, tören öncesi açılan sergiyi gezdi.

'Vakıf ve Sanat' temasıyla kutlanacak olan Vakıflar Haftası, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra vakıflara ilişkin tanıtım filmi izlettirildi. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vakıfların çalışmalarını yakından izlediğini ifade etti. Kurulacak katılım bankasının fevkalede faydalı olacağını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı açıklamada, vakıfların bulundukları coğrafyaya sanatı da götürdüklerini söyledi. Unesco'ya Türkiye'den 13 varlığın girdiğini belirten Arınç, daha fazla eserin girebileceğine dikkat çekti. "Yeni Türkiye'nin sanata ve sanaçısına sahip çıkıp yüceltmesi gerekir." diyen Arınç, pek çok eserin sahipsiz olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar 4 bin vakıf eserin 3 katrilyon harcama yapılarak restore edildiğini dile getiren Arınç, yılda 300 vakıf eserinin restore edildiğini vurguladı. 2015 yılında ise 305 vakıf eserini onarmak için 300 milyon liralık ihale gerçekleştireceklerini kaydetti. Bugün Rüzgarlı Sokak'ta bir camiinin temelinin atılacağını ifade etti.

Arınç, vakıflarla konusunda yapılan bazı çalışmalarla ilgili Maliye Bakanlığı'na tutumu nedeni ile sitemlerini iletti. Vakıflarda bir dua bir de beddua olduğunu hatırlatan Arınç, bedduanın iyi birşey olmadığını söyledi. Beddua ile bazılarının yola geldiğini bildiklerini ama bazılarının da yola gelmeyip aynen devam ettiğini vurguladı.

Vakıflar Bankası'nın gösterilen reklamına atıfta bulunan Arınç, reklamda bankanın halden anladığının ifade edildiğini aktardı. Siyaseten son dönemi olduğunu belirten Arınç, "3 dönemliklerin halinden anlasa anlasa Vakıflar Bankası anlar diye düşünüyorum." dedi.

Vakıflar bünyesinde bir katılım bankası kurulacağını anlatan Arınç, İslam Kalkınma Bankası'ndan sermaye alınacağını ve bunun sözünün verildiğini söyledi. Böyle bir durum olmaması halinde ise vakıfların bünyesinde imkanları ölçüsünde sermaye oluşturulacağını anlatan Arınç, Vakıf Katılım Bankası'nın kurulacağını ve alanında en iyilerden biri olacağını kaydetti.

Vakıflara bazılarının gösterdiği ilgisizliği de eleştiren Arınç, "Vakıf sevgisi olmayan nadanlara da nasip etsin." ifadesini kullandı.