Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yüksekova'da terör örgütü yandaşlarının vatandaşları bugün açılışı gerçekleştirilen havaalanına gitmemeleri noktasında tehdit ettiğini söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Hatay'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari Yüksekova Havalimanının açılışının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldığını hatırlatarak, açılış öncesinde terör örgütü üyelerinin açılışa katılmak isteyenleri tehdit ettiğini ifade etti. Arınç, "Bunu söylemeye mecburum. Çünkü bugün Yüksekova'da Hakkari'de yıllar sonra bir hayal gerçekleşti. Yüksekova'ya mükemmel bir havaalanı kazandırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu törenlere katıldılar. Bu havaalanı gibi Iğdır'a havaalanı yaptık. Şırnak'a havaalanı yaptık, Van'da zaten vardı. Silopi'ye de yapacağız. Pek çok yerlere havaalanı, yol inşaatı götürüyoruz. Ancak ne hikmetse başta örgüt, o bildiğiniz terör örgütü ve yandaşları bu yatırımların yapılmasını istemiyorlar. Defalarca engellediler, iş makinelerini yaktılar. Müteahhitleri kaçırdılar. Mühendislerini çalışan elemanlarını rehin aldılar." şeklinde konuştu.

'HARAÇ ALIYORLAR'

Silvan'da baraj yapmaya çalıştıklarını anlatan Arınç, şöyle devam etti: "Maalesef şimdi onu bir birlik muhafaza ediyor. Ama yüzlerce defa haraç alındı, araçları yakıldı. Yüzlerce defa çalışan elemanları kaçırıldı, rehin tutuldu. Bunu şunun için anlatıyorum. Bu ülkeye yatırım gelmesin, insanlar mutlu olmasın, zenginleşmesin, devlete teşekkür etmesin, hükümetine şükran duymasın diye bu alçaklığı yapabiliyorlar. Bugün havaalanı açılacak örgüt sempatizanları tehditle insanları törene gitmemeye davet ediyor. Davet ediyor ne? Kibar söyledim. Tehdit ediyor, şantaj yapıyor. Kim ki Cumhurbaşkanının, Başbakanın açacağı bu törene katılır bizim kara listemize yazıldı diyorlar. Buna rağmen gidenler olacaktır, yapılacaktır."

STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU, DEVLET HASTANESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, beraberinde eski Adalet Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Adem Yeşildal ve Orhan Karasayar ile birlikte Hatay Valisi Ercan Topaca'nın ev sahipliğinde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Arınç, prensip olarak yapamayacakları sözleri vermediklerini ve sözünü verdikleri her şeyi yaptıklarını söyledi.

Arınç, daha sonra Hatay'ın Yayladağ ilçesine geçti. Arınç burada 20 yatak kapasiteli Yayladağ Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa hastanenin hemen karşısında yer alan ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentte konaklayan çok sayıda Suriye vatandaşı da katıldı.

Öğle namazını Şenköy'de kılan Arınç, daha sonra Antakya-Altınözü ilçe yolunun temel atma törenine katıldı. Temel atma ve açılış töreninin ardından Reyhanlı'ya hareket etti.