Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı son toplantısına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’la Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan kavganın yansımaları damga vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Arınç’ın Gökçek’e yönelik eleştirilerini hatırlatarak, "Bu sözler bir belediye başkanının meşruiyetini ortadan kaldıracak sözlerdir." dedi. Yılmazkaya’ya cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Sincan eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız, "Biz partimizde bir çatlak oluştuğunda üzülürüz. Ve evet bizde emir demiri keser." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında sinirler gerildi. CHP’li Doğan Yılmazkaya, belediyeye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Başta Ankapark projesi olmak üzere kaynakların doğru kullanılmadığını ve belediyenin büyük borç yükü altına girdiğini savundu. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’la Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki kavgaya değinen Yılmazkaya şunları söyledi: "Böyle bir ithamla karşılan bir belediyenin, belediye başkanının ‘AK Parti’de emir verilir o emir yerine getirilir’ sözleriyle bu konu geçiştirilemez, geçiştiremeyiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti’nin bir organı değildir. Siz zaten Ankara halkına hesap vermek zorundasınız. Hesap vermekle yükümlüsünüz. Ortada bir yolsuzluk ve hukuksuzluk vars, ya da yoksa neden 8 Haziran bekleniyor? Konuyla ilgili söylenecek çok şey var. Ancak şimdilik bu konuda sayın başkanın meclise bilgi vermesini bekliyoruz."

Yılmazkaya’ya cevap veren AK Parti Belediye Meclis Grubu Başkanvekili Bekir Yıldız, Arınç-Gökçek kavgasının kendilerini üzdüğünü ima etti. Yıldız, "Biz yaşananları bir siyasi teşekkülün temsilcileri ve teşekkülü olarak üzücü buluyoruz. Çünkü bizim muhaliflerimizin böyle bir şey beklediğini biliyoruz. Böyle bir çatlak durum geldiği zaman biz üzülürüz. CHP’nin içindeki gruplar gibi sevinmeyiz. Bir tane daha olsun demeyiz. Yeri gelir bağrımıza taş basarız, yeri gelir kırarız kolumuzu. Biz bir ailenin parçaları gibi düşünüyoruz. Bunu anlamayabilirsiniz. Bu bir yetişme meselesi, bir bakış açısı." şeklinde konuştu.

Kavgaların ‘içeride’ yapılması gerektiğini savunan Yıldız, "Oturun içerde konuşun. Vurun kırın. Ama dışarıda bir bütünlük sağlayın." dedi. CHP’ye yüklenen Yıldız, şöyle devam etti: "Biz fitnenin adam öldürmeden daha kötü olduğunu inanç felsefesi olarak kabul etmişiz. Allah size de birlik ve beraberlik nasip etsin. Parça parça olmaktansa bütünlük içinde olmayı nasip etsin."