CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 30 Mart 2014 belediye seçimlerinde Üsküdar belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan Özkes, kazandığı seçimin hile yoluyla elinden alındığını ifade etti.

YSK’dan sonuç alınmayınca Anayasa Mahkemesine başvurduğunu anlatan Özkes, şöyle devam etti: "Neredeyse bir yıl sonra cevap geldi. Bu durum ülkemizde adaletin ne kadar ağır çalıştığının bir yansımasıdır. Anayasa Mahkemesinden gelen cevap çok ilginçtir. Anayasa Mahkemesi genel seçimlerdeki hak ihlallerine bakmaya yetkili imiş ama yerel seçimlerdeki hak ihlallerin bakmaya yetkili değilmiş. Böylece Türkiye’de yerel seçimler için hak ihlallerinde YSK dışında nihai bir merci olmadığı anlaşılmıştır. Anayasa Mahkemesi 'konu bakımından yetkisizlik' kararı verilmiştir. Bu ülkede hakkımı teslim edecek bir hukuk müessesesi maalesef kalmamıştır. Bu nedenle iç hukuk yolları tükenmiş olduğundan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım. İnsanın hakkını ülkesinde elde edemeyip Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde araması ülkemizin ayıbıdır."

"DİYANET İKTİDARDAN DEĞİL ALLAH'TAN KORKMALIDIR"

3 Mart 2014 Muğla Mitinginde devrin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın 'Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır' dediğini aktaran Özkes, bu sözün inanç bakımından tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Yüce Allah'ın "Kimi dilersem onu azabıma uğratırım, rahmetim ise her şeyi kuşatır" buyurduğunu dile getiren Özkes, "Yaratılan bir kulun Yaratan Yüce Allah’ın vasıflarıyla örtüşür iddialarda bulunması tevhid inancımızla bağdaşmaz. Bir din görevlisi sorumluluğu gereği böyle bir iddiayı eleştirebilir. Ancak ne acıdır ki İzmir’de bir din görevlisi bu nedenle soruşturma geçiriyor önce ceza veriliyor sonra da görevinden ihraç ediliyor. Dini söylemlerle iktidara gelen AKP, 12 yılın sonunda dini esasları savunan din görevlilerine zulmeder hale gelmiştir. Diyanet, iktidardan değil Allah’tan korkmalıdır. Bir İslam ülkesinde, 2015 yılında hem de dini imanı tekelinde görenlerin iktidarında, iktidar korkusu Allah korkusunu geçmiştir. Aksini iddia eden varsa kamuoyu araştırması yapabilir. Yine Balıkesir’in Gönen ilçesinde bir imam camide kendini iple asarak intihar etmiştir. Bir yıl önce yine aynı ilçede bir din görevlisi daha camide intihar etmişti. Son yıllarda din görevlilerinin intiharları AKP iktidarında toplumsal sorunların çekilmez hale geldiğini göstermektedir. İmam intihar ederse cemaat ne yapmaz." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya ilişkin bir soruya Özkes, "Arınç'ın üzerinde küllenmiş hakikat parıltıları var. Arınç hak ile batıl arasında, adalet ile zulüm arasında gel-gitler yaşıyor. Allah korkusunun emareleri var kendisinde ama onun biraz daha bariz hale gelmisi lazım. Daha dirayetli, özgün ağırlığına yakışır bir duruş sergilemesi lazım. Gel-gitlerin ortasında kalmamalı diye düşünüyorum." karşılığını verdi.