Kazakistan’da dün yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan görevdeki Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev için kutlama töreni düzenlendi. Kazakistan Merkez Seçim Kurulu(MSK) Başkanı Kuandık Turgankulov'un Nazarbayev’in oyların yüzde 97.7’sini aldığını açıklamasından sonra düzenlenen kutlamaya Kazak lider de katıldı. Nur Otan Partisi tarafından başkent Astana’daki Sarıarka Spor Kompleksi’nde düzenlenen kutlama törenine çok sayıda partili katıldı. Kutlama alanına gelen Nazarbayev halkı ve partilileri selamladı.

Seçimde halkın kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Nazarbayev, ülkenin kalkınması adına var gücüyle çalışacağını söyledi.

Kazakistan 2007 yılında anayasada değişikliğe giderek daha önce 7 yıl olan cumhurbaşkanlığı görev süresi 5 yıla indirilmişti. 1989 yılından beri bu görevi yürüten Nazarbayev, beşinci kez devlet başkanı seçildi.

Seçimin resmi sonuçları 3 Mayıs’ta açıklanacak. Seçime katılan diğer iki adaydan eski Ulaştırma Bakanı Abilgazi Kuseyinov yüzde 1.6 ve ve Komünist Parti adayı Turgun Sızdıkov ise oyların yüzde 0.7’sini aldı.