Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sonucunda vatandaşın kararına saygılı olacaklarını ifade etti.

Bülent Arınç, Bursa’da katıldığı 3. Rumelisiad Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merinos AKKM Orhangazi salonundaki programda konuşan Arınç, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında özellikle üç tane anlaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Bunlar mümkün olursa Serbest Ticaret Anlaşması, Çifte Verginin Önlenmesi Anlaşmasıdır ve Karşılıklı Yatırımların Desteklenmesi Anlaşmasıdır." dedi. Türkiye’nin enflasyonda iyi durumda olduğunu belirten Arınç, cari açığı azaltmaya gayret ettiklerini ve ekonomik reformları da takip edip devam ettirdiklerini ifade etti.

Türkiye ekonomisinin güven verdiğini savunan Arınç, "İnşallah bu güven devam edecek, ekonomi emin ellerde. Dalgalara karşı, rüzgarlara karşı özellikle geçtiğimiz günlerde Bursa’yı alt üst eden lodosa karşı ekonomimiz güvenli ellerde. Hiç endişe etmeyin, Allah'ın izniyle bu işi salih-i selamette tutmaya devam edeceğiz. Bir kimse ‘Türkiye ekonomisi nereye gidiyor acaba' diye kafasında düşünmesin. Önümüzdeki seçimleri de Allah'ın izniyle kazanacağız, istikrar devam edecek, durmaksızın coşmaya devam edeceğiz. Bu bizim hükümetimiz açısından bir kaygımızdır." şeklinde konuştu.

İstikrarı bozmaya çalışanların olacağını savunan Bülent Arınç, sözlerini şöyle noktaladı: "Bu istikrarı bozmak isteyenler olabilir. Bununla sadece muhalefeti kastetmiyorum. Muhalefet elbette dünyanın her yerinde mevcut iktidarları zayıflatmak ve onların yerine kendileri geçmek isterler. Bu çok doğal bir taleptir. Ama bunun da demokratik ölçüler içinde olması lazım. Demokrasinin olmazsa olmaz kurallarına uygun olması lazım. Tahrip edici, yıkıcı, ‘bunlar gitsin de Türkiye ne olursa olsun’ mantığı ile hareket etmemek gerekiyor. Vatandaşımız bu konuda duyarlıdır, en doğru kararı verecektir ve onun kararına da biz her zaman saygılı olacağız."

Makedonya Ekonomi Bakanı Bekim Neziri, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Bulgaristan Türk Milletvekili Saliha Hakif Emin de Türk işadamlarını kendi ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti. Programa Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve milletvekilleri ile davetliler katıldı.