Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Manisa'da muhalefete yüklendi. Arınç, "Siz, ancak kıytırık oy oranlarıyla muhalefette koalisyon olursunuz." dedi.

Partisinin, Manisa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Bülent Arınç, vicdanının müsterih olduğunu söyledi. Arınç, "Kızdığım, gücendiğim arkadaşlar oldu. Davam adına bunu yaptım. Şahsi hiçbir çıkarım, hiçbir kavgam olmadı. Hiçbir zaman çıkarımı düşünmedim. Allah’a çok şükür hamd ederek, arkamda ‘yemedi, çalmadı, yedirmedi, menfaat temin etmedi, kim ne derse desin, Hakk’ı tuttu, hakikati söyledi’ denilmişse ki denildiğini görüyorum Allah’a ham ederim. Böyle bir siyasetçi olmaktan, sizlerin yetiştirdiği güzel hizmeti yapmaktan dolayı mutluyum. Ben siz milletvekili yaptınız, Meclis başkanı yaptınız, beni başbakan yardımcısı siz yaptınız. Allah takdir etti ama siz istediniz ve desteklediniz. O günden bugüne Manisa’da birçok eser yapıldı. Bu eserlerin birçoğuna ismim verilmek istendi. Hiçbirisini kabul etmedim. Bunlar milletimin ve devletimin imkanlarıyla yapıldı. Ben hayatta yaşayan bir insanım. Kendi cebimden birkaç küçük hayır dışında bu hizmetlere bir katkım olmadı. Hükümetimin yaptığı bir işi kendi şahsım adına sahiplenmek istemem dedim. Şurada burada bazı insanların isimlerini görebilirsiniz. Bu isimlerden ziyade yapılan eserler önemlidir. Çok şükür bugün sadece Manisa’da değil, Türkiye’nin her yerinde hatırası olan bir insanım. Gitmediğim 2 il var. Biri Artvin diğeri Hakkari. 81 ilin 79’unda hatırası olan bir insanım. Herkes arkasında güzel işler yapmalı, güzel işler başarmalı, güzel sözlerle anılmalıdır. Allah nasip ederse bunlardan birisi olarak siz beni layık görüyorsanız Allah’a hamd ederim." dedi.

'ÜZÜMCÜLERDEN ÇOK ÇEKTİM'

Siyasi hayatı boyunca üzümle mecburen çok fazla ilgilendiğini de değinen Arınç, "Üzümcüler öyle peşini bırakacak insanlar değil. Onlardan çok çektim ama onlar için de çok çalıştım. ‘Ne olacak bu üzüm paraları’ dendiğinde bütün milletvekillerinin yüreği ağzına gelirdi. Ama hamdolsun bizim dönemlerimizde üzüm altın gibi kıymetli oldu. Bu dönemde sadece süt dağıtılıyordu çocuklarımıza şimdi kuru üzüm dağıtıyoruz. Bakanlar Kurulu kararnamesi imzalanacağı zaman Bakanlar Kurulu'nda üzümün haysiyeti üzerine bir saat nutuk çektim haberiniz olsun. Bunları alalım, dağıtalım ki üzüm para etsin müstahsilin yüzü gülsün dedik. Şimdi tonlarca üzümü alacağız, çocuklarımıza dağıtacağız. Afiyetle yesinler. üzüm bizim iki gözümüz gibi çok kıymetli." diye konuştu.

'MUHALEFET KOALİSYON KURMAK İSTİYOR'

Muhalefetin koalisyon kurmak istediğini belirten Bülent Arınç, "Eksi günlere dönmek istiyor. Hayır. Türkiye koalisyondan çok çekti. Türkiye’yi mahvettiler. Türkiye’yi bitirdiler, fakirleştirdiler, yoksullaştırdılar. Terörü bela ettiler. Ne yaptıysak tek başımıza iktidarda yaptık. Tek başına iş başına dedik, 13 senede memlekete çok büyük hizmet ettik. HDP yüzde 10’u aşmanın gayretinde, MHP yüzde 15’i aşmanın gayretinde, Kılıçdaroğlu ilk defa yüzde 35 gibi bir laf söyledi. ‘Ondan fazlasını istemem’ diyor. Bunun gerçek manası şudur, bunlar koalisyon istiyor. Eski DSP, MHP, ANAP koalisyonları gibi. Eski 3, 4, 5 partili koalisyonlar gibi. Ortadaki varlığı bölüşmek, paylaşmak istiyor. Onların derdi 78 milyon vatandaşımız değil, onların derdi kendi aralarındaki çıkardan ceplerine daha çok pay koyabilmek. Koalisyon değil, tek başına iktidar. Hatta o kadar iddialıyım ki hangi parti olacaksa tek başına iktidar olmalı. Var mı babayiğit içinizde. HDP, ‘Ben tek başıma iktidar olacağım’ diyebiliyor musun, MHP diyebiliyor musun, CHP diyebiliyor musun? Sen kıytırık oy oranlarıyla ancak muhalefette koalisyon partisi olursun. Allah’a çok şükür 13 yıldan beri benim genel başkanlarım ‘birinci parti olmazsam, siyaseti bırakırım’ diyor. Hanginiz söyleyebildiniz bunu. Hanginizin cesareti var. Kapağı atmışsınız bir yerde genel başkanlığa, dünya yıkılsa umrunuzda değil. Kendinizi alkışlatmaktan başka yaptığınız bir iş yok. Millet yolunda fedakarlığı, feragatı AKP gösteriyor. Ahmet Davutoğlu başkanlığında yeni ve güçlü iktidarımız için yolumuz ve bahtımız açık olsun." dedi.

Arınç’ın konuşmasının ardından AK Parti'nin Manisa’dan milletvekili adayı gösterdiği Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Şule Tunalı, İsmail Bilen, Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap, Bilal Temel ile AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan hep birlikte birliktelik pozu verdi.