CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'de yönetim şekli fiilen değişmiştir." sözünün, bölücü örgütlerin özerklik ilan etmesine fırsat verdiğini söyledi. Terör örgütü PKK'nın Hakkari, Şırnak ve Batman illeriyle Yüsekova, Varto, Cizre, Silvan ve Nusaybin ilçelerinde sözde özerklik ilan etmeye kalktığını belirterek, "Daha önce de İçişleri Bakanı, Mecliste, ‘Bu Anayasa'yı tanımıyorum.’ demişti. İşte bu açıklamaların ve güvenlik zafiyetinin sonucudur ki bugün bu talihsiz ve çirkin açıklamalar yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Terör örgütleri ve PKK ve KCK'nın yaptığı açıklamaların Türkiye Cumhuriyeti’ne bir başkaldırı olduğunu söyleyen Milletvekili Arslan, "Artan terör olayları ve saldırılarıyla PKK’nın, özerklik için altyapı hazırlığı yaptığı ve fırsat kolladığı ortadadır. Yükselen toplumsal huzursuzluk karşısında devletin içine düşürüldüğü durumun temel sorumlusu mevcut iktidardır. İşte bu nedenlerle şımaran, taviz üzerine taviz koparan PKK, şimdi iktidarın zafiyetinden faydalanarak, 'Biz devletin atadığı valileri ve kaymakamları istemiyoruz, biz artık özerk olmak istiyoruz.' safsatasına sarılabiliyorlar. Ülkemizde 7 Haziran seçimleri yapılmıştır. Neredeyse 2,5 aya yakın zaman geçmiştir. Siyasi iktidar, tek başına iktidar olamayınca koalisyon hükümeti kurmak için değil, kurmamak için oyalama takdiği içine girmiş, ülkemizi yeni bir seçimin içine sokmak istemektedir.” dedi.

Terör örgütü PKK'nın sözde özerklik ilan etmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "fiili rejim değişikliği" açıklamasının, tamamen hükümet boşluğundan kaynaklandığını iddia eden Arslan, "Mevcut iktidar, özellikle 7 Haziran öncesinde devletin güvenliğini yok saymış, siyasi ajandaları uğruna devleti temel görevlerinden uzaklaştırmıştır. Bir ulusal devlette, üniter bir cumhuriyette devletten ayrı vergi toplamaya kalkacaklar, kendi sistemlerini oluşturmaya çalışacaklar, yönetim birimleri kurmaya cesaret edecekler, hattâ eğitim hamlesine girişecekler ve bu terör hamlesine devlet, eli kolu bağlı mı bekleyecek? Buna dünyada hangi devlet izin verir, hangi hükümet eli kolu bağlı bekler?" ifadelerini kullandı.

'MİT VE SİLAHLI KUVVETLER ASLİ İŞLEVİNDEN UZAKLAŞTIRILARAK, PARTİ DEVLETİ DURUMUNA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR'

CHP Milletvekili Kazım Arslan, devletin güvenlik görevi ve yetkisini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bazı yerlerinde terör odaklarına teslim edecek noktaya gelindiğini, "paralel" devleti iktidarın kendi elleriyle hazırladığını öne sürdü: "Terör örgütü ve siyasi uzantılarının cirit atmasına, hattâ gündemi belirlemesine yol açan siyasi iktidar kadroları, devletin terör karşısında gücünü göstermesini geciktirmişlerdir. Devlet, kurulacak yeni koalisyon hükümetiyle yeniden güvenliği sağlamalı, birliği ve beraberliği kurmalıdır. Devlet sürekli olarak bir partinin gölgesi altına sokulmak istenmiş, terörle mücadelede alınan mesafe, özellikle seçim sonrasında tümüyle kaybedilmiştir. Koalisyon görüşmelerinde mevcut iktidarın sergilediği uzlaşmaz tutum da terörü cesaretli kılmıştır. Devlet, bu yönetim boşluğu içinde devletliğini unutmuş, MİT ve Silahlı Kuvvetler’in belli kadroları asli işlevinden uzaklaştırılarak parti devleti durumuna dönüştürülmüştür."