MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sefaletin kamçı sesinin milyonlarca haneden işitildiğini belirterek, “Altı aylık ısınma maliyetinin 10 milyon TL olduğu söylenen saraylara heves edenlerin bu halkın içinden çıktığını ve halkın derdiyle dertlendiğini söylemeye hakkı bulunmamaktadır.” dedi.

MHP’li İsmet Büyükataman, yazılı değerlendirmesinde, 2015 yılı bütçesinde bütün kurumların bütçesi ortalama yüzde 8,3 artarken, Erdoğan’ın Saray bütçesinin yüzde 97 artarak 397 milyon TL olduğunu, yıl boyunca her gün 1 milyon 87 bin TL’nin saray harcamalarına akıtılmaya başladığını kaydetti. Büyükataman, asgari ücretlinin bir ay boyunca cebine giren paranın, bir günde Erdoğan’ın sarayına harcandığını söyledi.

Büyükataman, sarayın aylık elektrik giderinin de 700 bin TL olduğunu belirterek, “Bütçeye bununla ilgili ayrıca bu sarayın masrafları olarak 300 milyon TL konulmuştur. Dolayısıyla, 5 sene sonra harcanan paradan daha fazlaya mal olan bir gidere sahip olan bir sarayla karşılaşacağız.” diye konuştu.

“ÇALIŞMADAN ZENGİNLEŞME, TASARRUF ETMEDEN KALKINMA…”

Millet evlatları bir yanda yırtık ayakkabı giyip sefalet ve mağduriyet yaşarken diğer yanda saraylar yaptırıp içine doluşanların haksızlığın sembolü, vicdansızlığın numunesi olduğunu dile getiren Büyükataman, şöyle devam etti: “Bir dilim ekmek uğruna yerin metrelerce altında hayatını kaybeden kardeşlerimizin acısını yüreğinde duymayan, yasını kalben tutmayan kim varsa; kolay yoldan kazanmanın, çalarak servet elde etmenin peşine takılmıştır. Çalışmadan zenginleşmeyi, tasarruf etmeden kalkınmayı, yatırım yapmadan büyümeyi, sürekli borçlanarak refah içinde yaşamayı, dahası yolsuzluklara alışmayı kurumsallaştıran bir siyaset anlayışının bedelini gelecek nesiller ağır bir biçimde ödeyecektir.”

“MİLLET KRONİK VE KISIR DÖNGÜYE BİNEN EKONOMİK SORUNLARA MAHKÛM EDİLDİ”

“Bu zihniyet; yokluk, yoksulluk, yolsuzluk ve yasak hâline gelmiştir.” diyen İsmet Büyükataman, bu zihniyetin işsizlikle, rüşvetle, adaletsizlikle, üretimsizlikle iç içe geçtiğini; borç, faiz, rant, sömürü üzerine siyasetini bina ettiğini ifade etti.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, milletin kronik ve kısır döngüye binen ekonomik sorunlara mahkûm edildiğini tekrarlayarak, “Ülkemizde yüzde 13’e kadar inen yurt içi tasarrufları artırmak için halktan tasarruf yapmasını isteyen AKP zihniyeti, milletin parasıyla kendilerine kaçak saray yaptırıp yeni uçak ve makam araçlarıyla zevkü sefa içinde saltanat sürmektedir. Cumhurbaşkanlığının ödeneği yüzde 97 artırılmakta, kamuya 8 bin 500 civarında yeni taşıt alınması öngörülmektedir. Buna rağmen, 11 milyon emekli, 5 milyon asgari ücretli, 3 milyon kamu çalışanı yine sefalete mahkûm edilmekte, yüzde 3+3 nispetinde maaş zammına talim etmeleri öngörülmektedir.” açıklamasını yaptı.

“…KIYAMETİN KOPACAĞI GENEL KABUL GÖRMÜŞ BİR KAİDEDİR”

Nüfusun yarıya yakınının yoksulluk tehdidiyle mücadele ettiğini kaydeden Büyükataman, milyonlarca insanın yakacak kömürü, yiyecek katığı, giyecek kazağı, dolacak kazanı olmadığına işaret etti. Büyükataman şöyle dedi: “Eşitsizliğin keskinleştiği, gelir dağılımındaki adaletsizliğin derinleştiği bir ülkede huzur ve dengeden bahsedilemeyecektir. Tarih bize, sefaletle toplumsal sakinliğin, işsizlikle dirliğin sürekli ters düştüğünü göstermektedir. İnsanın sosyal, ekonomik ve siyasal haklarına inen her yumruk zulümdür. Yoksulluk sosyal ve ekonomik bir sapma olduğu kadar zulümdür, hak gaspıdır, hak ihlalidir. Biri yer diğeri bakarken kıyametin kopacağı genel kabul görmüş bir kaidedir.”

“ŞAİR EŞREF MAALESEF HAKLI ÇIKMIŞTIR”

Yoksulluğun, milletin sırtında bir kambur olduğunu söyleyen MHP’li Büyükataman, “Sefaletin kamçı sesi milyonlarca haneden işitilmektedir. İşsizlik kasırgası, yetersiz beslenme, yetersiz gelir, yetersiz sosyal ve ekonomik imkânlar birliğimizi, sosyal düzenimizi kemirmektedir.

Kabrimi kimse ziyaret etmesin Allah için / Gelmesin reddeylerim, billahi öz kardeşimi / Gözlerim ebnâ-yi âdemden o kadar yıldı ki / İstemem ben Fatiha, tek çalmasınlar taşımı’ diyen ve 18. yüzyıldan 21. Yüzyıla seslenen şair Eşref maalesef haklı çıkmıştır.” örneğini verdi.

Türkiye’yi rantiyeye, rüşvet ve yolsuzluk çiftliğine çevirenlerin, bugünkü karanlık ve yürek yaralayan ağır ekonomik tablonun yegâne sorumlusu olduğunu aktaran Büyükataman, “İşte bir çırpıda çizdiğimiz Türkiye manzarası maalesef içler acısı iken 6 aylık ısınma maliyetinin 10 milyon TL olduğu söylenen saraylara heves edenlerin bu halkın içinden çıktığını ve halkın derdiyle dertlendiğini söylemeye hakkı bulunmamaktadır.” izahını yaptı.

Büyükataman, şöyle devam etti: “Bütün bu hak gasplarından, hırsızdan, hainden, rüşvetçiden, ihale mafyasından, haksızlık yapandan, kalpazandan, kara paracıdan, kaçakçıdan, suç örgütlerinden, 17-25 Aralık faillerinden rahatsızlık duyuluyorsa, MHP vardır. İşsizlik, yoksulluk, yozlaşma, kutuplaşma, kavga, sefalet korkutuyorsa, MHP göreve hazırdır.”